Her er det ledig i høstferien

Det er fortsatt muligheter til å redde høstferien hvis du drar til fjells.

Fjellet venter! Her ser du Skogshorn i Hemsedal. Foto: Hemsedal Turistkontor/Frank Tolpinrud
Fjellet venter! Her ser du Skogshorn i Hemsedal. Foto: Hemsedal Turistkontor/Frank Tolpinrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag starter høstferien for store deler av Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Har du ikke spikret ferien ennå, er det fortsatt håp. Akkurat nå er fjellet på sitt flotteste, med vakre farger og krystallklar luft.

Vi har sjekket hvor det er ledig på fem populære fjelldestinasjoner. Merk at det finnes flere alternativer enn vi har tatt med i denne artikkelen.

Flaks at det er så mye ledig nå når fjellet er på sitt fineste. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Flaks at det er så mye ledig nå når fjellet er på sitt fineste. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


Beitostølen

Beitostølen kjører eget høstferieprogram neste uke. Det betyr blant annet hesteridning, samlinger rundt bålet, bading, kokkelering og fjellturer. Her er altså redningen for foreldre som aldri har satt foten i en fjellstøvel før.

På Beitostølen er det ledig både på Radissonhotellet, i leilighetene og på hyttene. På hotellet er alt du trenger tilgjengelig - sengetøy, håndklær, frokost og middag. Bor du i leilighet eller hytte, må du ta med sengetøy og håndklær selv, ordne mat selv, og vaske ut etter deg før du drar.

Hotellrom: Søn-fre koster det 795 kroner per døgn per person inkl. halvpensjon. Barn 0-3 år bor gratis, 4-7-åringer betaler 200 kroner, 8-15-åringer betaler halv pris, altså oppunder 400 kroner. I helgen koster det 1.995 kroner døgnet per person. Samme priser for barn (altså halv pris for 8-15-åringer).

Leilighet: Det finnes flere størrelser og standarder på leilighetene på Beito. Et priseksempel er en treroms i Bergo Leiligheter, med fire sengeplasser. Den koster 855 kroner i døgnet.

Hytte: Den minste av hyttene som er ledig er på 50 kvm, og har sengeplass til seks. Den koster 695 kroner døgnet. Større og finere hytter koster mer.

Sjekk Beitostølens nettsider for mer info, bestilling og påmelding til aktivitetene.

Gaustatoppen sett fra Gaustablikk. Foto: Rjukan Turistkontor
Gaustatoppen sett fra Gaustablikk. Foto: Rjukan Turistkontor Vis mer


Gaustablikk

Rett over Rjukan, med flott utsikt mot Gaustatoppen, ligger Gaustablikk. Her er det også ledig i høstferien, både på høyfjellshotellet, i leilighetene og på hyttene. I leilighetene og hyttene tar man med sengetøy og håndklær selv, og vasker ut før man drar.

Det er ikke lagt opp noe spesielt program i forbindelse med høstferien. Forslag er å gå opp Gaustatoppen, eller ta fjellheisen opp (den ble bygget inni fjellet av NATO), besøke Vemorkmuseet, ta Krossobanen opp til Hardangervidda, og se Rjukanfossen. Ellers kan gjestene benytte svømmebassenget, biljardrommet, tråbåtene, tennisbanen og minigolfbanen på Gaustablikk. Det finnes dessuten et stort badeanlegg i Rjukan sentrum.

Hotell: På Gaustablikk Høyfjellshotell koster overnatting i dobbeltrom 690 kroner døgnet per person med halvpensjon (gjelder midtuke og når man bor der i minst tre døgn). 0-4-åringer bor gratis, mens 5-14-åringer betaler halv pris. Helgeprisen (fre-søn) er på 1.720 kroner per person med halvpensjon (de to neste helgene er skalldyr- og viltweekender).

Leilighet: En leilighet med maks fem sengeplasser koster 2.385 kroner for tre døgn i midtuken. Vil man bli lenger, koster det 570 kroner døgnet. Helgeprisen ligger på 2.800 kroner (fre-søn).

Hytte: Utleiehyttene på Gaustablikk er store, med 8-10 sengeplasser, så her kan man invitere med slekt eller venner. I midtuken koster det 5.130 kroner for tre døgn, og 1.460 kroner per døgn utover dette. Helgeprisen ligger på 6.940 kroner (fre-søn).

Se Gaustablikks nettsider for mer info.

Trysil

Det er masse ledige leiligheter og hytter i Trysil i høstferien. Her har vi hentet inn ukespriser, men du kan selvsagt leie deg inn for kortere perioder.

Det er ikke lagt opp til noen spesielle aktiviteter høstferieuken, men turistkontoret anbefaler rafting og beversafari, blant annet. Turterrenget innbyr selvsagt til vandringer.

Leilighet:Leilighet med 4-6 sengeplasser i Vikinggrenda koster 3.353 kroner fre-fre. Vikinggrenda ligger sentralt i Trysil sentrum.

Hytte: Hyttene i Trysil er ganske store. 14-sengs hytte i Bakkebygrenda med høy standard og boblebad koster 9.134 kroner fre-fre. En 8-sengs hytte samme sted, høy standard men uten boblebad, koster 5.243 kroner fre-fre.

Se Trysils nettside for mer info.

Geilo

Det skjer masse på Geilo i høstferien. Første helgen er det Norsk Matglede, med pølsekurs og Barnas Mattelt. Ellers kan man teste sykkelstiene, skiskytingskurs for de mellom 13 og 17 år. Det arrangeres fjellkurs for barn, besøk til smia, buldring og rappellering, hesteridning og mye mer.

Det finnes et utall muligheter for deg som vil tilbringe høstferien på Geilo. Her har vi tatt utgangspunkt i de billigste overnattingene av hoteller, leiligheter og hytter. Du kan altså velge mye høyere standard, dersom du ønsker det, og du kan leie deg inn for kortere perioder, også. For tiden er det dessuten et tilbud kalt "Bo 3 netter, betal for 2" på en rekke steder.

Hotell: På Ro Hotell kan en familie på to voksne og to barn bo fra søndag til fredag for fra 4.560 kroner, med frokost inkludert. Vil man bo på hotellet fre-søn, koster dette fra 2.280 kroner.

Hytte: En hytte med enkel standard (dusj og toalett) og sengeplass til fire koster 2.450 kroner for syv netter. En tømmerhytte med høy standard og sengeplass til maks åtte personer, koster 5.600 kroner inkludert sluttvask.

Leilighet: En leilighet med god standard og 4-6 sengeplasser koster 3.700 kroner for syv netter.

Se Geilos nettsider for mer informasjon.

Ledig familierom og 6-mannshytte på Harahorn. Foto: Harahorn
Ledig familierom og 6-mannshytte på Harahorn. Foto: Harahorn Vis mer


Hemsedal

Også i Hemsedal er det mye ledig i høstferien. Et av Norges mest populære skisteder har også mange aktiviteter å friste med ellers i året.

Vi kan nevne "Topp 20", som er fjellturer opp til de 20 toppene rundt dalen, rideturer, kanoutleie, klatrestitur opp Skarsnuten (via ferrata), hundekjøring med hjulvogn og mye mer. 4.-7. oktober arrangeres dessuten Hemsedal Fjellfilmfestival.

Hotell:Harahorn i Grøndalen er det ledig familierom (dobbeltseng + en sengeplass på hemsen + ekstra madrass). I uken koster det 1.150 kroner døgnet per person med halvpensjon. I helgen er prisen 1.350 kroner per person. Barn under tre år bor gratis, mens 3-13-åringer betaler halv pris.

Hytte: Harahorn har også ledig 6-manns hytte med badstu og peis. Hytta har høy standard, og sengetøy og håndklær er inkludert. Leie koster 9.240 kroner søn-fre, og 6.300 kroner fre-søn.

Veslestølen Hyttegrend har en ledig hytte med 12 sengeplasser. Hytta har høy standard, og koster 3.580 kroner for en uke. Vil du bare leie den fre-søn, koster det 1.695 kroner.

Leilighet: På Skarsnuten kan du leie en hytte med 6-7 sengeplasser for 2.515 kroner for en hel uke. Blir du bare over helgen (fre-søn), koster det 1.312 kroner.

Se Hemsedals nettsider for mer info.

Merk: Dette er bare et ørlite utvalg av mulighetene du har dersom du drar til fjells. det finnes utallige flere hyttegrender, høyfjellshotell og private hytter som leies ut dersom du ønsker å reise et annet sted enn de som nevnes i denne artikkelen.