Her er det fortsatt sommer

Temperaturer på mellom 22 og 30 grader lokker.

Sardinia har varmt badevann også i september. Foto: Stine Okkelmo
Sardinia har varmt badevann også i september. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kom høsten for brått på for deg? Føler du ikke at du fikk nok sol og varme i sommer?

Selv om høsten er kommet hit til gamlelandet, er det fortsatt sommer mange andre steder i Europa. September er en ypperlig tid å reise på solferie, fordi det er varmt i luften, varmt i vannet, færre folk og lavere priser.

I denne artikkelen presenterer vi fem forslag til steder du kan dra dersom du føler behov for å lade batteriene litt mer før den mørke årstiden siger innover oss.

Sardinia, Italia

Den vakre italienske øya kan friste med noen av Middelhavets flotteste strender. I september ligger dagteperaturen på midten av 20-tallet, og om natten blir det ikke kaldere enn 17 grader. Både Norwegian og Ryanair flyr direkte til Sardinia.

Priseksempel: Flybillett Torp-Alghero med Ryanair 8/9 til 15/9 - 488 kr. Merk at bagasjeavgift, bookinggebyr etc. kommer i tillegg.

Til inspirasjon:
Sardinia - ferieøya som har alt

Sicilia, Italia

Enda lenger sør liggere "fotballen" Sicilia. Også her kan du nyte en varm sensommer i september. Dagtemperaturen ligger normalt på rundt 22-25 grader, og nattetemperaturen går ikke under 17 grader. Ryanair flyr direkte til Sicilia.

Priseksempel: Flybillett Torp-Trapanimed Ryanair 13/9 til 20/9 - 418 kr. Merk at bagasjeavgift, bookinggebyr etc. kommer i tillegg.

Til inspirasjon:
Taormina: Sicilias turistfavoritt

Mallorca, Spania

Sydenfavoritten syder over av folk i juli og august, men i september er det roligere. Men september er en fin måned å reise til Mallorca på. Dagtemperaturene ligger normalt på rundt 25 grader, men om natten faller de ned mot 16 grader. Palma de Mallorca er forøvrig et glimrende alternativ for deg som vil på storbyferie i høst - her kan du kombinere det med en aldri så liten soleferie. De store charterselskapene har pakketurer til Mallorca, og Norwegian flyr direkte til Palma.

Priseksempel: En uke på Sunwing Resort & Spa Cala Bona med avreise 17/9 med Ving koster 5.990 kr for to personer. Merk at flymat og transport til hotellet kommer i tillegg.

Til inspirasjon:
Test: 20 strender på Mallorca

Kreta, Hellas

Denne greske klassikeren er et sikkert kort i september. Her er dagtemperaturen oppe i 27 grader på det meste, mens temperaturen ikke faller mer enn til 19 om natten. Alle de store charterselskapene har turer til Kreta. Sjekk hvilke restplasstilbud som er tilgjengelige i vårt restplasssøk. Du kan også reise på egenhånd og fly direkte med Norwegian.

Priseksempel: En uke i toroms leilighet i Blue Star Atlantica Caldera Village med avreise 9/9 med Star Tour koster 7.696 kroner.

Til inspirasjon:
Kretas ansikt - bildespesial

Nice, Frankrike

September er en fin tid å dra på ferie til Provence. I Nice er dagtemperaturen normalt på rundt 22 grader, og om natten blir det ikke kjøligere enn 16 grader. Du kan fly direkte med både Norwegian og SAS.

Priseksempel: Flybillett med SAS med utreise fra Oslo 6/9 og hjemreise 13/9 til 2.282 kroner.

Til inspirasjon:
Frankrikes vakreste landsbyer
Anbefalt i Provence

Kypros

Kypros ligger i Middelhavets sørøstlige hjørne, og har et svært mildt og godt klima. I September ligger dagtemperaturen på oppunder 30 grader, mens det om natten sjelden blir kjøligere enn 19 grader. Faktisk er Kypros et fint reisemål også i oktober og november, da dagtemperaturen ligger på hhv. rundt 25 og 20 grader.

Priseksempel: En uke på all inclusive-hotellet Louis Phaethon Beach med avreise fra Oslo 10/9 koster 12.196 kr for to personer med Apollo.

Til inspirasjon:
Kypros - her ligger Middelhavets vakreste strand

Prisene er hentet inn 30/8. Vi tar fobehold om prisendringer. Merk at det finnes rimeligere alternativer enn dem vi har funnet frem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer