Her er det dyrest å ta taxi

Dobbelt så dyrt som i New York og Barcelona.

Det er dyrt å ta taxi i Stockholm. Sammenlignet med New York og Barcelona er det faktisk dobbelt så dyrt å bli fraktet med drosje rundt i byen. Foto: Stine Okkelmo
Det er dyrt å ta taxi i Stockholm. Sammenlignet med New York og Barcelona er det faktisk dobbelt så dyrt å bli fraktet med drosje rundt i byen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge troner toppen på som verdens dyreste land. Det viser ferielandindeksen til x-change.se.

Sveits, Danmark, Japan og Frankrike kommer på de neste plasseringene, mens söta bror, Sverige, har fått 7. plass. På forrige indeks lå svenskene på plass nummer 16, og har gjort et stort hopp det siste halvåret.

Indeksen er basert på lokale priser for et antall bestemte varer; en Big Mac, en flaske vin og en natt på hotell.

Her får du mest for pengene: Verdens billigste ferieland

20 prosent dyrere enn Stockholm

Ifølge den svenske nettavisen Expressen er det generelt dyrest å ta taxi i Norge, noe som kanskje ikke er så rart ettersom vi topper listen som verdens dyreste land.

Men når de sammenligner hovedstadenes taxi-priser er det faktisk Stockholm som er dyrest, og det koster mer enn dobbelt så mye for en taxi sammenlignet med New York og Barcelona. Likevel er det verdt å merke seg at Forbes Traveler har tidligere kåret New York til en av verdens verste taxi-sjåførerer.

I undersøkelsen kommer det også frem at Oslo er den dyreste byen å feriere i. Med 118 i indeks er det 20 prosent dyrere enn i Stockholm.

Nest dyrest er København og New York, mens Paris ligger på fjerdeplass.

ByIndex 2010
Oslo118
København111
New York105
Paris104
London102
Stockholm100
Roma97
Helsinki97
Barcelona85
Berlin77
Praha59


Smart løsning: Lei av å bli lurt av taxisjåføren?