Her er de ledige festivalbillettene

Har du ikke sikret deg billetter til sommerens store festivaler ennå? Da bør du gjøre noe med saken NÅ!

Sommeren er her, og neste helg starter den store festivalsesongen for alvor. Da braker det løs i Frognerbadet, når Norwegian Wood åpner sine dører torsdag 14. juni.

Deretter går det omtrent slag i slag. Det skal godt gjøres å finne en helg i sommer hvor det ikke arrangeres en eller annen festival et eller annet sted i vårt langstrakte land. Sjekk denne oversikten (ekstern lenke).

Har du ikke planalgt festivalbesøket ditt ennå? Vi har tatt en ringerunde for å høre hvordan det står til med billettsalget for noen av de største festivalene:

Stemning fra Quarten i fjor. Foto: Quart/Tor Erik Schrøder
Stemning fra Quarten i fjor. Foto: Quart/Tor Erik Schrøder Vis mer


Norwegian Wood, 14.-17. juni

Sommerens første store musikkfestival går altså av stabelen i Frognerbadet i Oslo neste helg. Du har fortsatt sjansen til å få med deg alle konsertene. Festivalsjef Jørgen Roll forteller at det finnes ledige billetter til alle dagene, og du kan også kjøpe festivalpass, så du kan komme alle dagene. Festivalen har fått tak i de frivillige den trenger, så noen gratistur til Frognerbadet neste helg, får du ikke. Norwegian Wood har kapasitet til 8.000 publikummere hver dag.

- Vi gleder oss stort til den 16. Norwegian Wood festivalen, sier Roll.

Noen av artistene: Tori Amos, Wolfmother, Evanescence, Korn, Jonas Fjeld og Travis
På nett: Norwegian Wood

Hovefestivalen, 26.-30. juni

Årets nykommer på festivalkalenderen er Hovefestivalen, som skal arrangeres på Tromøya ved Arendal. Hovefestivalen melder at det bare er 1.000 festivalpass igjen. De som vil ha med seg hele uka, fra 26. til 30. juni bør dermed ikke vente for lenge med å skaffe seg sin billett.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen sier at Hovefestivalen totalt skal selge 10.000 billetter hver dag, fordelt på 7.300 femdagerspass og 2.700 dagsbilletter.

– Vi har per tirsdag 5. juni i alt solgt og reservert 6.300 pass. Billettsalget går veldig jevnt og trutt om dagen, så de siste 1.000 festivalpassene vil garantert bli utsolgt før festivalen. Vi er veldig fornøyde, det å bli utsolgt for festivalpass allerede første året tar vi som et tegn på at publikum setter pris på at vi vil fokusere på en helhetlig festivalopplevelse.

Noen av artistene: Slayer, The Killers, Damien Rice, Amy Winehouse og Mastodon
På nett: Hovefestivalen

Countryfestivalen i Skjåk, 28. juni-1. juli

Det er 23. året denne countryfestivalen arrangeres, og liker du countrymusikk, er det bare å komme seg til Gudbrandsdalen. Her selges bare festivalpass, og det er fortsatt flere igjen av de 3.000 som legges ut for salg.

Noen av artistene: Heather Miles, Danny Leigh, Vassendgutane og Wendel Adkins
På nett: Countryfestivalen i Skjåk

Quart, 2.-6. juli

Du kan fortsatt få med deg årets Quartfestival. Musikksjef Jørgen Skauge melder at det er både festivalpass og dagsbilletter igjen, men at det begynner å bli glissent med det siste for dagene The Who og 50 Cent skal spille (onsdag og torsdag).

Quart trenger fortsatt noen frivillige, så dersom du er interessert, sender du en e-post til frivillig@quart.no.

- Merker dere at den nye Hovefestivalen arrangeres rett før Quart i år?

- Vi merker at folk sitter lenger på gjerdet. Men vi hadde 50.000 publikummere i fjor, og regner med like mange i år, sier Skauge.

Noen av artistene: 50 Cent, The Who, Turboneger, Scissor Sister, Beastie Boys og Big Bang
På nett: Quart

Notodden Bluesfestival, 2.-5. august

Notodden Bluesfestival solgte 22.500 billetter i fjor, og opp mot 40.000 var innom byen i løpet av festivalen. Lisbeth Syftestad regner med at det kommer like mange folk i år. Ingen konserter er utsolgte, men billettene forsvinner ganske raskt til de minste scenene. Brygga er spesielt populær.

- Hvis det er noe spesielt du vil se, anbefaler vi at du bestiller ganske snart, sier Syftestad.

Noen av artistene: Omar Kent Dykes & Jimmy Vaughan, Delbert McClinton, The Neville Brothers, Alvin Lee og Vidar Busk
På nett: Notodden Bluesfestival

Øyafestivalen, 7.-11. august

Du er for sent ute dersom du vil ha festivalpass til Øyafestivalen, melder pr-sjef Jonas Prangerød. Det er imidlertid billetter igjen til onsdag, fredag og lørdag. Salget går unna, så du bør få ut fingeren nå.

Øyafestivalen har kapasitet til 14.000 mennesker hver dag. Cirka 1.500 er frivillige. Men også her er du for sent ute. Det er mange som vil jobbe som frivillig, og de siste årene har festivalen måttet stanse inntaket ved påsketider.

Noen av artistene: Eagles of Death Metal, Sunkissed DJs, Battles, Woven Hand og The Jesus & Mary Chain
På nett: Øyafestivalen

Det svinger på Sildajazzen i Haugesund. Foto: Sildajazz
Det svinger på Sildajazzen i Haugesund. Foto: Sildajazz Vis mer


Sildajazzen, 8.-12. august

Du har alle muligheter til å få med deg Sildajazzen i Haugesund 8.-12. august. Billettsalget starter nemlig i morgen, fredag 7. juni klokken 11.

Noen av artistene: Metro, Silje Nergaard, Mulgrew Miller Trio, og Alboran Trio
På nett: Sildajazz

Kongsberg Jazzfestival, 4.-7. juli

Det er fortsatt muligheter til å få billetter til de fleste konsertene under Kongsberg Jazzfestival. Likevel anbefaler festivalkoordinator Morten Engebretsen deg å sjekke ut programmet og bestille billetter til konsertene du vil på så snart som mulig.

- De mindre scenene, som "Jam'en" og Christians kjeller, er snart utsolgte.

Kongsberg Jazzfestival er flinke til å fordele artistene på de forskjellige scenene etter hva slags type jazz de spiller. På Christians kjeller går musikken i retning blues, sier Engebretsen.

Det går ikke an å kjøpe festivalpass, men du kan kjøpe dagskort. For enkelte dager er disse utsolgte allerede. Særingkortet passer for deg som liker avant garde jazz, og gir inngang til alle konserter av denne typen.

Noen av artistene: Mari Boine, Vidar Busk, Dee Dee Bridgewater, Delirium, Frode Grytten og Joshua Redman Trio
På nett: Kongsberg Jazzfestival

Oslo Jazzfestival, 13.-18. august

All that jazz som kommer til Oslo i august! Oslo Jazzfestival vil lage liv og røre på hele 16 forskjellige scener i Oslo. Billettsalget er allerede i gang, og innen festivalen begynner, regner arrangørene med å selge 13.000 billetter, sier pressetalskvinne Lise Gulbransen.

Det legges bare rundt 300 festivalpass ut for salg, av den enkle grunn at det hadde vært litt krise hvis 1.000 publikummere bestemmer seg for å gå på konserten på bittelille Herr Nilsen.

Har du lyst til å få med deg de mest populære konsertene, burde du kjøpe billetter så snart som mulig.

- Jeg spår at åpningskonserten og konsertene til Taj Mahal, Kork, Jazz i revy, Bodil & Borge og John Hammond vil bli utsolgt først, sier Gulbransen.

- De som vil ha gode plasser, bør kjøpe billetter nå, oppfordrer hun.

Festivalen får hjelp fra 240 frivillige. Har du lyst til å bidra, er det bare å melde seg, og hvis du ikke blir brukt til noe i år, vil du få være med neste år.

Noen av artistene: Taj Mahal, Kork, Jazz i revy, Bodil & Borge og John Hammond
På nett: Oslo Jazzfestival

Har du noen festivaler du vil anbefale? Skriv i debattforumet under!