Her er årets reisereportasjer

Sett deg tilbake og bli med på reise med DinSide!

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2008 har DinSide Reise tatt dere lesere med på eventyr rundt omkring på kloden.

Du ble vel med oss til nomadene i Sahara? Eller på naturfotografkurs til Svalbard? Var du med da vi opplevde havskilpaddeklekking i Malaysia?

Ikke? Nei, det er ikke så rart at du ikke har fått med deg alle reisereportasjene vi i reiseredaksjonen publiserer i løpet av et år. Tilsammen legger vi faktisk ut rundt 20 reisesaker hver uke, fra notiser til nyhetssaker, tester og reisereportasjer. Da sier det seg selv at bare de ivrigste leserne får med seg alle godbitene.

Derfor tenkte vi i denne artikkelen å hente frem noen av reisereportasjene vi mener du burde lese. De som tar deg med til et spennende reisemål vi mener det er verdt å besøke, og de som forteller en historie.

Virkelig gode reisereportasjer er nemlig ikke bare oppramsing av fakta, ispedd klisjeer som "den pittoreske fiskelandsbyen er full av gode restauranter", eller "solnedgangen over Masai Mara regnes for å være en av de vakreste i verden". De skal fortelle deg hvordan det er å være der, hva det lukter, hva folk lever av osv.

Trenger du inspirasjon, eller har du bare lyst til å lese noen gode historier? Da bør du sjekke ut disse reportasjene:

Norges vakreste naturopplevelse

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis merVår utsendte reiste til det arktiske naturparadiset Svalbard, og fikk se isrikets konge - eller, det var rettere sagt dronningen, og hennes to tronarvinger. Etter turen var vi ikke i tvil. Dette måtte være Norges vakreste naturopplevelse. Se hva vi snakker om ved å klikke deg inn på lenken under.

Svalbard - Norges vakreste naturopplevelse

Foto: Mikko Tuomas Risto Ala-Peijari
Foto: Mikko Tuomas Risto Ala-Peijari Vis merFerie i skilpaddefart

Fra is og kulde til tropisk varme. I høst dro DinSide til Malaysias østkyst, og ut på et par av kystlinjens edelstener - Gem og Kapas Island. Vi hadde råflaks, og fikk med oss klekkingen av grønn havskilpadde, en truet dyreart. Å holde en av de nyfødte ungene og kjenne hvor sterk den padlet, og hvordan den ivret etter å komme seg ut i det store havet, er en opplevelse vi vil huske. Bli med til Malaysia og se bildene ved å klikke på lenken under.

Ferie i skilpaddefart

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis merVerdens vakreste ørken

Jordan er ikke noe kjent turistmål for oss nordmenn, men du verden for noen opplevelser som venter der! Som et eventyrland ligger ørkendalen Wadi Rum der og venter på å bli utforsket. I store jeeper freste vi innover i ødet, før vi endte opp med å overnatte i en beduinerteltleir under en beksvart nattehimmel. Det er i slike øyeblikk du klyper deg i armen, og tenker på hvor fantastisk vår planet faktisk er... Se bildene og lær mer om Wadi Rum ved å klikke på lenken under.

Wadi Rum - verdens vakreste ørken

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis merRobinsons favorittøyer

Vi drømmer alle om dem på denne tiden av året - grønne små palmeøyer, omgitt av glassklart vann og med en stripe hvit strand rundt kanten. DinSide dro til postkortparadiset Bocas del Toro i Pamana og oppdaget et karibisk drømmested uten de store turisthordene. Les saken, se bildene og drøm deg bort ved å klikke på lenken under.

Robinsons favorittøyer - karibiske perler

Foto: Håkon Jarle Sveen
Foto: Håkon Jarle Sveen Vis merNomadeliv i Sahara

Frilanser Håkon Jarle Sveen fikk snappet opp en billigbillett til Marrakesh, men hadde ingen planer om å bli der. Ut i ørkenen bar det. Les mer og se bildene ved å trykke på leken under.

Nomadeliv i Sahara

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer