Her er Airbus siste flynyheter

Avdekker mulig ny modell i rapport om fremtidens flymarked.

Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus
Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilder av den fremtidige flymodellen A30X fremstår nå med diverse bilder i Airbus rapport Global Market Forecast 2009-2028. De ulike flykroppene som tydelig er merket med navnet A30X, vises dermed frem før konkurrenten Boeing har fått sin svært forsinkede Dreamliner på vingene.

Tre konsepter

I rapporten vises tre konsepter for den nye modellen. Her ser vi mye som ikke finnes i luftrommet i dag. For eksempel U-formet hale, vinger som er rette i front og åpne motor-rotorer plassert oppe på flykroppen.

Vi skal ikke skryte på oss utstrakt flyingeniør-kunnskap, så vi kan heller overlate til våre kunnskapsrike lesere å kommentere bildene i forumet nedenfor. Vil du se mer, så sjekk ut Airbus' rapport her. Gå til side 83 for å se det selskapet mener er fremtidens fly.

Paris-New York med A380

Tror på økt etterspørsel

Airbus tror at etterspørselen etter fly vil øke i de neste 20 årene. De spår at 10.000 eldre fly i perioden vil bli byttet ut med drøyt 24.000 nye fly. Selskapet tror også på flere større fly, samt stor fokus på mindre utslipp.

Etterspørselen vil bli størst i Asia og Stillehavets voksende markeder.

Se A380 på Gardermoen

2020?

Men det er nok fortsatt svært langt opp og frem før vi får se noe som ligner på dette i Airbus-parken. I februar rapporterte flere nyhetssider for flybransjen at Airbus har begynt testing av den mulige erstatningen for A320, selv om en formell lansering av modellprogrammet ligger mange år frem i tid. Nettstedet Aviaton Week skriver at John Leahy, chief operating officer for customers i Airbus, skal ha sagt at det nye flyet ikke vil komme på markedet før 2020.