Her bør du IKKE bo

Det er ikke noe gøy å ende på et hotell i et område fullt av prostituerte, narkomane, fulle folk og slåsskamper. Se hvilke områder du ikke bør bo i Oslo, København og Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv den mest sjarmerende storby har en bakgate eller to der det ikke er så hyggelig å oppholde seg. Ingen større by kommer unna prostitusjon, kriminalitet og vold.

Som regel begrenser mesteparten av disse aktivitetene seg til visse områder. Det er ikke her du har lyst til å bo når du er på besøk i byen.

Generelt trygge

Nå må vi poengtere at både Oslo, Stockholm og København regnes som trygge og turistvennlige byer. Alle tre byene kommer godt ut av det i forhold til mange andre storbyer i Europa eller verden forøvrig.

Storbyens skyggesider

Ikke godt å vite hvor du bør bo og ikke i de skandinaviske hovedstedene. Vi gir deg svaret.
Illustrasjon: Per Ervland
Ikke godt å vite hvor du bør bo og ikke i de skandinaviske hovedstedene. Vi gir deg svaret.
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


Men det finnes en bakside av medaljen, og det gjelder også for de skandinaviske storbyene. Horestrøk, samlingspunkt for narkomane, ran og overfall, vold og slåsskamper preger visse deler av byene. Det er ikke i disse områdene du vil at moren din skal bo når hun er på storbyferie.

Tommelfingerreglene

 • Gateprostitusjon foregår som regel i sentrale områder med lite bobebyggelse, og dermed gjerne i områder med kontorer, hvor det er forholdsvis "dødt" etter arbeidstid.
 • Prostitusjon og narkotikabruk henger gjerne sammen, og derfor oppholder ofte de narkomane i samme område som de gateprostituerte.
 • Lommetyver elsker trafikknutepunkt som togstasjoner og bussterminaler.
 • De fleste voldsepisoder og slåsskamper skjer i områdene der utestedene ligger. Det er flest slike tilfeller rundt stengetid i helgene, altså mellom to og fire om natten.
 • >>Oslos bakside
  >>Stockholms bakside
  >>Københavns bakside

  Finn veien ved hjelp av ruteplanleggere på nett.