Her blir det stengt for togtrafikk

I perioden 6. juni – 8. august stenger Jernbaneverket flere stasjoner.

Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode.  Foto: Per Ervland
Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan fortsatt virke litt lenge til sommeren, men plutselig er den her - og da er det greit å merke seg dette.

Jernbaneverket skal nemlig oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Dette innebærer at NSB ikke kan kjøre tog hvor arbeidene utføres, skriver NSB i en pressemelding.

    "Strekningen Skøyen – Nationaltheatret – Oslo S – Bryn stenges for togtrafikk fra 25. juni til 8. august. I perioden 4. august til 8. august vil strekningen være stengt fra Bryn helt til Drammen. Vi organiserer alternativ transport der hvor vi ikke kan kjøre tog."

Det blir litt mer komplisert å farte rundt i Oslo i sommer. Foto: NSB
Det blir litt mer komplisert å farte rundt i Oslo i sommer. Foto: NSB Vis mer


OBS! Her blir det flere kontroller: NSB er lei av snikere

Ulemper for kundene

– Vi er glade for at Jernbaneverket får penger til å oppgradere Oslo-tunellen i sommer. Dette betyr at vi må kjøre buss for tog i noen uker i Oslo-området. Dette fører til noen ulemper for deg som kunde. Vi håper at du har forståelse for dette, sier Tom Ingulstad, konserndirektør NSB Persontog, i pressemeldingen.

Dersom du lider av korttidshukommelse, er det greit å vite at nsb.no vil holde deg oppdatert cirka tre uker før togstrekningen blir stengt. Der får du også vite hvordan du kommer deg dit du skal.

>>>Se hva du har krav på ved togforsinkelser i denne artikkelen

Dette blir alternativet

Det blir, heldigvis, satt opp alternativ transport. Her kan du se hva NSB foreløpig har planlagt for de ulike stedene:


Har du også lagt merke til det? Se hvorfor Flytoget går litt tregere nå