Her blir det kø i sommer

Sjekk listen over verdens mest besøkte turistattraksjoner.

Dette lyskrysset mottar 35 millioner besøkende hvert år. Foto: Karoline Brubæk
Dette lyskrysset mottar 35 millioner besøkende hvert år. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun ni prosent av oss syns det er greit å stå i kø i ferien. 44 prosent av oss syns kø ødelegger opplevelsen av attraksjonene fullstendig. Det viser en undersøkelse utført av DinSide Reise i fjor høst. Likevel strømmer millioner av turister til for å se de samme attraksjonene hvert år. Går de i turistfella? Sjekk listen over verdens ti mest besøkte attraksjoner.

1: Times Square, New York City
35 millioner mennesker besøker Times Squre i New York. Men hvorfor skal man det? I følge våre innsidetipsere i New York City er dette bortkastet tid.

- Dette er et eneste stort lyskryss, ikke så mye mer, samstemmer Michael Goodman fra New York og norske Christopher Bergsland som bor og arbeider her på andre året.

2: National Mall, Washington, D.C.
Nei, dette er ikke et amerikansk kjøpesenter. For deg som ikke kjenner navnet - dette er den berømte nasjonalparken i USAs hovedstad som inneholder både hager, monumenter og minnesmerker. Vi kan nevne Lincoln Memorial og Vietnam Veterans Memorial som eksempler. 25 millioner mennesker tar turen innom årlig.

3: Disney World, Orlando
Disneyparken i Florida er verdens desidert mest besøkte med 16,6 millioner gjester i løpet av året. Her er mer om denne og andre av verdens mest besøkte fornøyelsesparker.

4: Trafalgar Square, London
Nok et veikryss, men også en hyggelig plass. Våre innsidetipsere til den britiske hovedstaden advarer ikke mot et besøk der, og tipser om at du bør få med deg National Gallery som faktisk ligger på Trafalgar Square. 15 millioner mennesker besøker denne plassen hvert år.

5: Disneyland Park, Anaheim
Mer Disney, denne gangen i California, USA. 14,7 millioner mennesker besøker årlig vestkystversjonen av Disneys moroverden.

6: Niagara Falls, New York/Ontario

Fossefallet på grensen mellom USA og Canada er en skummende publikumsmagnet med 14 millioner årlige besøkende. Beliggenheten og det store navnet gjør fossefallet til en vinner på tross av at den taper i sammenligning med vanskeligere tilgjengelige storheter som Salto Angel i Venezuela, Viktoriafallene i Zambesi-elven (Zimbabwe) og ikke minst Iguazu på grensen mellom Argentina og Brasil. Mer om flotte fossefall her.

7: Firsherman's Wharf, Golden Gate NRA, San Francisco
San Francisco er USAs liberale turistmagnet, og intern besøksseier i vestkystbyen går til Fisherman's Wharf og Golden Gate med 13 millioner besøkende årlig.

Eurodisney er poppis, sammen med øvrige Disneyparker i USA og Japan.  Foto: Stine Okkelmo
Eurodisney er poppis, sammen med øvrige Disneyparker i USA og Japan. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

8: Disneyland, Tokyo

Nok en disneyplassering. Den japanske utgaven av moroparken trekker 12,9 millioner besøkende.

9: Notre Dame, Paris
Frankrike er verdens mest populære turistland, men vi må helt hit ned på listen for å finne en fransk attraksjon i mangemillionklassen. Paris' berømte katedral er imidlertid attraktiv nok for å bli med på denne listen, med 12 millioner besøkende årlig. Eiffeltårnet må se seg slått. Mer fra Paris finner du her.

10: Disneyland, Paris
Vi holder oss i Frankrike og Disneys verden også i bunnen av denne listen. Den franske utgaven av Disneyland besøkes årlig av 10,6 millioner gjester.

Til sammenligning motter den sannsynligvis mest besøkte norske turistattraksjonen, Vigelandsparken, omkring én million besøkende årlig.

Kilde for de internasjonale besøkstallene er Forbestraveler.com


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!