Her blir det kø i sommer

Sjekk de verste strekningene i Norge og Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil du slippe å bruke tid på kø når du en varm sommerdag skal på hytta eller på bilferie til Europa? Eller er du opptatt av miljøet og vil spare det for unødvendig forbruk av bensin?

Da må du få med deg hvilke veier du skal holde deg unna i sommer.

Mest trafikk til sørlandet

Nå som sommerferien har begynt, har veiene allerede begynt å fylle seg opp. Særlig på strekningene mellom Oslo og Kristiansand blir det trangt mellom bilene på sommerstid, melder nrk.no.

Allerede ved Drammensbrua begynner køfaren. Videre sier førstebetjent Ståle Jakobsen i Utrykningspolitiet til nrk.no at hele strekningen fra Tønsberg til Larvik er en flaskehals for de mange sommerbilistene.

I Sandefjord er det også fare for kødannelse ved Natvallkrysset, og videre sørover er det fare for kø gjennom Larvik og området rundt Bamble kirke.

Nrk.no melder også om mye trafikk og køfare i nordgående kjøreretning på disse veiene.

Også stor køfare i Østfold

Ferden mot øst kan også bli saktegående. Til tross for bygging av ny E6 har ikke veien kapasitet til alle bilistene som forventes i området i julimåned. Bilistene må derfor regne med lange køer gjennom Sarpsborg i sommer, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Unngå køen

For å unngå kø er det derfor greit å reise utenom de mest trafikkerte dagene som er alle fredager og søndager gjennom hele sommeren. Særlig fredag 4. juli er en dag du ikke vil være på veien, da begynner nemlig fellesferien og mange nordmenn beveger seg ut på veiene for å tilbringe late dager på hytta i sommer.

Tyskland verst i Europa


Skal du på bilferie til Europa er det noen land du bør være obs på.

I Tyskland strekker sommerferien seg fra 23. juni til 15. september, skriver Jyllandspostens forbrukerportal på nett. Derfor kan man regne med kø hver eneste helg i denne to-og-en-halv-måneds lange perioden. Sommerferien begynner først i nord og senere i sør.

Den gjennomgående regelen er at man bør holde seg unna veiene i helgene, spesielt hvis man skal kjøre lange distanser på vanligvis trafikkerte veier.

Her er en oversikt over Europas sommerveier: