Her betaler du samme pris ute og inne

På Rygge og Torp koster det det samme å parkere i parkeringshus, som å parkere ute.

<b>FLYPLASSPARKERING:</b> Her, på Moss Lufthavn Rygge, koster det like mye å parkere i parkeringshus, som utendørs.  Foto: Kristin Sørdal
FLYPLASSPARKERING: Her, på Moss Lufthavn Rygge, koster det like mye å parkere i parkeringshus, som utendørs. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme pris ute og inne betyr at det er billig for deg å parkere i parkeringshus på disse flyplassene, men er det også billig i forhold til uteparkeringspriser?

Vi har sjekket prisene på flyplassparkering på ti flyplasser Norge rundt. I denne omgangen har vi kun sjekket prisene på flyplassparkeringene som er presentert på flyplassenes nettsider, og som er de flyplassparkeringene som det er skiltet til i nærhet til flyplassene. Nesten alle flyplassparkeringene som vi har sjekket i denne omgang, er drevet av EuroPark.

PS: Vi gjør oppmerksom på at det finnes andre parkeringsalternativer hos noen av de større flyplassene. Vi kommer tilbake med pristester på disse i en senere artikkel.

Tidlig flight? Her bør du overnatte

Ute/inne - samme pris

Som du kan se av prisoversikten nedenfor, har Moss Lufthavn Rygge og Sandefjord Lufthavn Torp samme priser på billigste parkering i parkeringshus og billigste parkering utendørs.

– Hvorfor er det samme pris på uteparkeringen og parkeringshuset?

– Det skyldes at deler av vårt P-hus har utendørsplasser i etasjene samt at vi har utendørs plasser på taket av P-husene. I tillegg er flere av utendørsplassene på P12 (utendørsparkeringen, red. anm.) lokalisert svært nærme terminalen. På bakgrunn av dette har vi derfor valgt å ikke differensiere prisen om du står på P11 (parkeringshuset, red. anm.) eller P12, forklarer markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge.

Ifølge Thoresen har Moss Lufthavn Rygge ingen planer om å endre dette, med den parkeringsløsningen som er i dag.

Nå surfer du gratis på flyplassen!

Råbillig i parkeringshus

På Rygge betaler du 595 kroner for en uke i parkeringshus, som gjør at vi kan kåre Rygge til billigst på ukesparkering under tak, bland de ti flyplassene vi har prissjekket. Her kommer Torp på andreplass, med en ukespris på 600 kroner. For to uker i parkeringshus er Torp billigst, med Rygge på en god andreplass.

Sammenliknet med parkeringsprisene på Oslo Lufthavn Gardermoen, er det råbillig å parkere i parkeringhus på disse to private flyplassene på Østlandet. På Gardermoen må du ut med 960 kroner for en uke i parkeringshus, og 1.460 kroner for to uker.

Du betaler altså 365 kroner mindre på en uke i parkeringshus, på Rygge i forhold til på Gardermoen. For to ukers parkering i parkeringshus betaler du 620 kroner mindre på Torp, i forhold til på Gardermoen.

Alle parkeringshusene, både på Gardermoen, Rygge og Torp, er i gangavstand til Terminalen.

Dyre på uteparkering

Torp og Rygge kommer svært godt ut hva gjelder parkeringspriser i parkeringshus, men kommer ikke like bra ut på uteparkeringspriser. Her havner begge i den motsatte enden av skalaen, og er altså dyrest blant de ti flyplassparkeringene vi har sjekket.

En uke på billigste uteparkering på Sandefjord Lufthavn Torp koster 600 kroner, og Moss Lufthavn Rygge tar fem kroner mindre, altså 595 kroner. For to uker skal Torp ha 840 kroner, mens Rygge skal ha 850 kroner. For å sammenlikne med Gardermoen, som også betjener kunder på Østlandet, er dette dyrt: En uke på billigste uteparkering på Gardermoen koster 390 kroner, og to uker koster 540 kroner. Du kan altså stå to uker på uteparkeringen på Gardermoen, og fremdeles ha penger til overs, i forhold til hva du må betale på Torp og Rygge.

Vi gjør oppmerksom på at uteparkeringen til Rygge og Torp er i gangavstand, mens det billigste parkeringsfeltet på Gardermoen er et godt stykke fra terminalen, og du må belage deg på skyttelbuss.

Din mening

Hva er viktigst for deg når du skal parkere på flyplassen? (Avsluttet)
Det må være billigst mulig, og jeg kan leve med skyttelbuss(65%) 448
Det må være i parkeringshus, og i gangavstand(11%) 74
Det må være i gangavstand til terninalen, og betaler gjerne litt mer for det(10%) 72
Jeg tar kollektivt(6%) 42
Det må være i parkeringshus, men kan godt ta skyttelbuss(6%) 38
Vet ikke(2%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva er viktigst for deg når du skal parkere på flyplassen? Er prisen så viktig at du kan tåle å ta skyttelbuss, eller vil du betale mer for å parkere i gangavstand? Si din mening i avstemmingsobjektet til høyre.

Torp har sommerpriser på uteparkeringen, som gjør at de kommer atskillig heldigere ut på sommerprisene. Fra 15. juni til 15. august koster det 390 kroner for en uke og 600 kroner for to uker, både utendørs og i P-hus.

Rygge har ikke sommerparkeringspriser.

- Vi har lave priser på parkering hele året, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge.

– Billigste parkering på Gardermoen er 390 kroner for 1 uke, mens billigste alternativ på Rygge er 595 kroner. Er dere fornøyd med at billigste alternativ på uteparkering er såpass mye dyrere enn ved OSL?

– Å sammenligne billigste parkering på Gardermoen med vår billigste parkering slik du gjør blir ikke riktig, fordi det ikke er sammenlignbare produkter. På Gardermoen for 390 kr per uke parkerer du svært langt unna terminalen og du må ta buss for å komme deg til terminalen. Skal du sammenligne vårt billigste alternativ med tilsvarende på Gardermoen når du tar avstanden til terminalen som målekriterie, så er vi nesten 50 prosent billigere enn Gardermoen på sammenlignbar parkering (På P1 og P11 på Gardermoen betaler du kr 960 per uke), sier markedssjef Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge.

– Vi er veldig fornøyd med at vi kan tilby våre reisende gunstig parkering til en rimeligere penge sammenlignet med det Gardermoen kan, sier Thoresen videre.

Hva er viktigst for deg når du skal parkere på flyplassen? Er prisen så viktig at du kan tåle å ta skyttelbuss, eller vil du betale mer for å parkere i gangavstand? Si din mening i avstemmingsobjektet oppe til høyre.

Dette koster flyplassparkeringen:

Priser flyplassparkering (Alle prisene er for billigste alternativ ute og i p-hus.)
FlyplassP-hus 1 ukeP-hus 2 ukerUteparkering 1 ukeUteparkering 2 ukerSommerparkering 1 uke/2 uker
Moss Lufthavn Rygge595850595850 
Gardermoen1)9601460390540390/540
Sandefjord Lufthavn Torp600840600840390/600
Bergen Lufthavn Flesland20003750300500 
Stavanger Lufthavn Sola8901090390540 
Trondheim Lufthavn Værnes2)6901090400600 
Tromsø Lufthavn Langnes7501430450600 
Bodø LufthavnNeiNei290490 
Kristiansand Lufthavn KjevikNeiNei300600 
Haugesund LufthavnNeiNei490690 
1)P-hus prisene ved OSL er for P11, som er det billigste P-hus alternativet. P-huset er i gangavstand. Uteparkeringsprisen er for P4, hvor du kan ta shuttlebuss.
2) Parkering i P-hus: i kjelleren av P-huset, det er billigst.