Kvitfjell Alpinanlegg er blant de første skisentrene som åpner etter sommeren. Skipatruljør Nicklas Lindqvist på bildet, var den første fikk prøve den nylagte snøen mandag morgen. Foto: Kvitfjell Alpinanlegg
Kvitfjell Alpinanlegg er blant de første skisentrene som åpner etter sommeren. Skipatruljør Nicklas Lindqvist på bildet, var den første fikk prøve den nylagte snøen mandag morgen. Foto: Kvitfjell AlpinanleggVis mer

Her åpner skianleggene først

Kvitfjell Alpinanlegg åpner i slutten av oktober.

Vips så var sommeren over, enten du liker det eller ikke.

Klarer du ikke å vente til du får skia på beina igjen? Da går du gode tider i møte, i hvert fall dersom du befinner deg i Lillehammer-området.

30. oktober åpner nemlig Kvitfjell Alpinanlegg, dersom alt går etter planen.

– Vi er blant de første skianleggene som åpner opp etter sommeren. Nå ser været veldig lovende og kaldt ut, noe som er ideelt for snøproduksjon, sier Eskil Solberg, markedsansvarlig i Kvitfjell Alpinanlegg, til DinSide.

Lyst på billig skiferie? Sjekk DinSides sparetips

Meldt snø

Men er egentlig folk klare for å stå på ski nå?

– Vi merker det godt på statistikken til skisiden (på nett, red.anm). De ivrigste kan ikke vente med å få frem skiene, forteller Solberg.

Alt blir likevel ikke åpnet med en gang. Så mye snø er det foreløpig ikke, selv om det faktisk er meldt litt snøfall i løpet av neste uke.

– Først åpner vi mellomstasjonene, og så satser vi på at alt blir åpent til jul. Når vi ikke får snø fra oven, så lager vi det selv, forklarer han.

Frankrike eller Østerrike? Se hva du bør velge

Flere åpner i november

Men Kvitfjell er ikke alene om å starte opp 30. oktober. Skianlegget på Bjorli, Haukelifjell og Trysil, skal også etter planen ha sesongstart da, ifølge skiinfo.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hemsedal Skisenter er et av sentrene som også åpner tidlig. Ifølge nettsiden har de sesongstart 5. november 2010, og holder åpent frem til siste skidag 1. mai 2011. Også Geilo, Beitostølen, Nesbyen og Tyin-Filefjell planleggger åpning denne dagen. 6. november varsles som åpningsdag for Gaustablikk, Skeikampen og Uvdal. Alt i følge Skiinfo.