Hemmelige London-tips

Lyst til å oppleve et annet London? Da bør du få med deg tipsene i denne artikkelen.Av Stine Okkelmo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
De velkjente Londonbussene er et greit valg om du reiser over korte avstander i byen.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
De velkjente Londonbussene er et greit valg om du reiser over korte avstander i byen.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nordmenns favorittstorby er kanskje aller best om høsten. Sjekk vår guide til shopping, sightseeing, mat og uteliv - utenom de mest oppgåtte turisttråkkene.

Hva skjer?

For å få med deg hva som skjer i London akkurat når du er på besøk eller for å finne annen nyttig informasjon bør du kjøpe magasinet Time Out, ”the essential London guide”, eller gå inn på websiden www.timeout.co.uk før du drar. Det er lett å bli overveldet av byen og rote bort hele besøket på å shoppe og tråkke i hælene på andre turister. Hvis du planlegger turen din litt på forhånd kan du få mye mer ut av London.

Se artikkelens bildespesial fra London.

Sjekk våre tips før du reiser:

  1. Spennende shopping (se nedenfor)

  2. Londons markeder

  3. Bli ny

  4. Ut på tur

  5. Ut & spise

  6. Ut på byen

  7. Transport i London
Her finner du adresser til stedene omtalt i disse artiklene.

Spennende shopping

De fleste nordmenn drar til London med ett mål for øyet – shopping. Oxford Street eller Covent Garden er de mest kjente shoppingområdene, men selvom det er mange spennede butikker her er de fleste kjedebutikker du finner igjen over alt i England. Det er først når du beveger deg litt vekk fra selve turistssentrum du virkelig kan gjøre et varp og finne noe riktig orginalt.

Du kan for eksempel rusle nedover Marylebone High Street hvor det ligger små designerbutikker som Sixty-6, Jesus Lopez og Agnés B ligger tett i tett. Førstnevte ble for ikke lenge siden kåret til en av Londons beste klesbutikker av magasinet Elle. Fortsetter du nedover mot sentrum kommer du til St. Christopher’s Place, en sjarmerende gågate som ender opp i en liten plass full av koselige caféer og restauranter, bare et steinkast fra Selfridges og Oxford Street.

Litt lenger nord, langs Upper Street i Islington finner du Sefton, Diverse og Gotham Angels; alle butikker som fører et spennende utvalg designermerker som e-play, Lounge, Caharel og John Rocha. Både Safton og Diverse har avdelinger som selger herreklær i samme gaten.

Rester etter Madonna

I vinduet til Seconda Mano står designerskoene og venter på sine nye eiere…
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
I vinduet til Seconda Mano står designerskoene og venter på sine nye eiere…
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Har du et mer beskjedent budsjett men allikevel gjerne kler deg i designerklær kan du være heldig og finne noe på Seconda Mano, en liten butikk som selger brukte designerklær og sko for damer og herrer. Ellers er London full av Oxfambutikker, Englands svar på Fretex. Her er det absolutt mulig å gjøre varp, selv om det finnes mye rart i butikkene også. Madonna leverer klær til Oxfambutikken i Goodge Street, hvis du som kommer deg inn i str. 34 er interessert.

For musikkinteresserte anbefales et besøk til en av Reckless Records avdelinger. Her får du kjøpt vinyl og cd’er, både gammelt og nytt. Kanskje du finner den gamle Sheena Easton platen du har lett etter så lenge?

Bootlegs, vintage og retro - mer om markedene i London.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!