Hemmelig Oslo-perle

Vi har funnet en liten hemmelighet i Oslos hotellverden - bli med til Bastion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Salong og frokostsal ligger like ved resepsjonen.
Salong og frokostsal ligger like ved resepsjonen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skippergaten i Kvadraturen i Oslo er ikke akkurat det gatenavnet som klinger best. Assosiasjoner til byens løse fugler, lettkledte damer og evig sirklende biler er nærliggende, og et besøk i området en torsdagskveld tar absolutt ikke livet av slike assosiasjoner. At vi i det samme området, like ved den dundrende trafikken på E-18, faktisk kan snuble over ett av byens mest spennende hoteller er nesten sensasjonelt. Men slik er det altså - vi har besøkt nyutbygde Hotel Bastion - hovedstadens eneste frittstående og -drevne boutiquehotell.

 • Mellom tweed og porselen - se bildene fra Bastion
 • .

  Ingen like rom

  De kaller seg et boutiquehotell, der filosofien blant annet er å skille seg ut i mengden. I den nye delen er ingen rom like, og etter hvert skal denne filosofien også videreføres til de andre rommene på hotellet.

  - Dette skal være et overnattingssted for den som ønsker seg mer enn dusj og seng, sier eieren Morten Mørch, selv om han faktisk også har satset på dusjer og senger i særklasse.

  Mørch kjøpte funkisbygningen i Skippergaten 7 i 1994, og gjorde den raskt om til et hotell. Etter få år ble det for lite med 61 rom, og eieren kjøpte nabobygget fra 1897. I november 2001 ble den nye delen åpnet med sine unike rom i en blanding av kolonistil og engelsk country-stil, og hotellet gikk samtidig ut av kjedesamarbeidet med First. Dermed skryter eierne av å ha det eneste privateide boutiquehotellet i hovedstaden.

  Skreddersydd stil

  Administrerende direktør Jan-Ove Edvardsen er fornøyd med hotellets nye image, men innrømmer at det ikke er gratis.
  Administrerende direktør Jan-Ove Edvardsen er fornøyd med hotellets nye image, men innrømmer at det ikke er gratis. Vis mer

  - Her skal det være fyr i lobbypeisen hver dag, og du kan regne med å møte noen fra ledelsen når du inntar frokosten i den lune salen ved resepsjonen, sier administrerende direktør Jan-Ove Edvardsen på vår lille omvisning.

  Det er eieren Morten Mørch, i samarbeid med interiørdesigner Anemone Wille Våge, som har innredet hotellet. Med engelske herrekolleksjonsstoffer på møblene, snurrige smådetaljer og lekre antikviteter har Bastion blitt alt annet enn et standard hotell. Her er det sprinkelsenger, himmelsenger, lærkledte kanesenger og mørke tresenger i kolonistil. Sofaer og stoler er trukket i ulike stoffer i ull og velur, og ingen rom har like møbler innenfor dørene. Her har gulvene vakre parketter, møblene kostbare stoffer, og på badene troner søylevasker med kromkraner hvor du skrur på en for hett og en for kaldt vann. Det ser kostbart ut, og er det nok også. Direktør Edvardsen vil helst ikke snakke om kostnader, men priser seg fornøyd med å ha en eier med langsiktige planer. Detaljer fra Bastions nyoppussede rom kan du se i bildespesialen.

  Diskret komfort

  Om det kan regnes som en innvending, finner vi stilen vel maskulin og tradisjonell. Her forventer vi å treffe godt voksne menn med potente sigarer dirrende fra munnviken, fremfor den moderne, stilettskovæpnede forretningskvinne. Nymotens innfall er ikke viet stor plass - i alle fall ser det ikke slik ut ved første øyekast. Men tweedstoffene bedrar. Selvsagt finnes det moderne komfort i de nye rommene. Direktør Edvardsen viser til at det er boblebad i alle juniorsuiter og suiter, TV på alle badene, elektrisk justerbare senger og individuelt kontrollert aircondition. Topp moderne brannvarslings- og rømningsutstyr er standard. Likeså er det internettilknytning, vannkokere samt strykebrett og strykejern på rommene.

  Trygg ramme

  Himmelseng og mørke vegger i en av suitene.
  Himmelseng og mørke vegger i en av suitene. Vis mer

  Hotellet tilstreber med sin stil en hjemlig atmosfære og en behagelig ramme rundt hovedstadsbesøket, og synes å lykkes med det. Vi veksler noen ord med en av hotellets stamgjester, Torgrim Holte, kjent som hypnotisør fra TV2. Med rundt 100 døgn i hovedstaden årlig, har Holte rukket å bli godt kjent med sitt faste hotell og staben her, og skryter uoppfordret av både kvalitet og service. Noe vi regner med administrerende direktør Edvardsen ikke er lei seg for. Overfor oss fremhever direktøren nettopp ønsket om at hotellet skal føles som et hjem, selv om du bare er på kort besøk. Og om området bedyrer Edvardsen at det er fredeligere enn mange tror.

  - Og tenk når vi får senketunnel, og det blir park foran her, sier direktøren med drøm i blikket idet han ser ut på den buldrende E-18 som støver ned utsikten fra hotellet mot havnen og fjorden.

 • Også for turister - priser og hva du får
 • .

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.