Hemingways skrivekonk

Er du en tørst kvinnebedårer med forkjærlighet for havfiske og tyrefekting ... og kunne tenke deg å skrive om bravadene dine? Uansett tema og personlige interesser, er Hemingways novellekonkurranse åpen for alle nykommere med en flittig penn.

Ernest Hemingway var en av det 20 århundrets mest innflytelsesrike forfattere. 21. Juli hvert år, feires bursdagen hans med en rekke forskjellige aktiviteter på hjemstedet i Key West, Florida.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Vis mer


Prestisjefylt pris

Blant de mer sære machoaktivitetene som lookalike- og håndbakkonkurranse, blir også den årlige vinneren av Lorian Hemingway Short Story Competition kåret. Skrivekonkurransen som startet så forsiktig i 1981, har utviklet seg til å bli en av de mest prestisjefylte skribenttevlingene i USA. Lorian Hemingway er selv forfatter og barnebarnet til "Papa himself". Med et panel av andre kjente amerikanske pennførere, plukker hun hvert år ut vinneren blant ukjente skribenter fra hele verden.

Årets vinner ble 25 år gamle Beth McMurray fra Calefornia, med sin novelle kalt Mascot. Førsteprisen er 1.000 dollar, men kanskje størst av alt er annerkjennelsen av å vinne prisen. Det var 688 bidrag til årets konkuransse.

Tema for novellen er fritt, så lenge du klarer å holde deg innenfor sjangeren. Teksten må ikke være lengre enn 3.000 ord. Mer om konkuranssen og regelverket finner du på hjemmesiden til Lorian Hemingway.

Du har et år på deg til å fullføre ditt litterære mesterverk.