Helvetesløp for gærninger

Søndag 28. januar er datoen for et av de hardeste og villeste terrengløp i verden. Kun for tøffe menn – og kvinner.

Kun slangemennesker greier dette hinderet uten å miste blod.
Kun slangemennesker greier dette hinderet uten å miste blod. Vis mer
En vaklevoren bro er det eneste som skiller deltakerne fra dammen med et tynt lag is.
En vaklevoren bro er det eneste som skiller deltakerne fra dammen med et tynt lag is. Vis mer
Utrolig kaldt og utrolig vått. En deltaker rister løs etter ferden gjennom undervanns- tunnelen.
Foto: Tough Guy
Utrolig kaldt og utrolig vått. En deltaker rister løs etter ferden gjennom undervanns- tunnelen.
Foto: Tough Guy Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Old Perton i South Staffordshire, England, er ikke stedet for sofapoteter, mammagutter og kontorrotter søndag 28. januar. Her går et av verdens heftigste hinderløp av stabelen. Du bør ikke la deg lure av at arrangøren kaller seg Mr. Mouse: Dette er definitivt ikke et sted for redde, små mus …

Gjennom ild og vann

Mer enn 8.000 halv- og helgale deltakere kjemper seg gjennom løypens mange "kreative" hindre. Hindre som endrer seg fra år til år. Nytt for 2001 er blant annet en 12 meter høy vegg som er umulig å forsere uten at minst tre personer hjelper hverandre. Betegnende nok har dette hinderet fått tilnavnet "The team wall" – lagveggen. Deltakerne må også forsere et massivt hinder som har fått navnet "Tigeren". Et monsterhinder dekket med elektriske ledninger som påfører de aller fleste solide elektriske sjokk. Enten må deltakerne tåle støtene, eller så må de hoppe ned fra tigeren - et fall på ni meter.

Slik går den 13 kilometer lange løypa gjennom gjørme, trange tunneler, piggtråd og brennende hull, før den avsluttes med en iskald svømmetur under vann. De raskeste kommer i mål første halvannen time etter starten.

Forberedelser

Mr. Mouse, som egentlig heter Billy Wilson, kommer med følgende anbefalte treningsmetoder for potensielle deltakere:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Kalde avrivninger (prøv ditt lokale bilvaskeri)

  • Trappestuping (hvilken som helst gammelt trappeløp)

  • Klaustrofobitrening (oppsøk skumle situasjoner alene)

  • Mental disiplin (sleng deg fra en eikegren med tau rundt bena)

Det er også verdt å nevne at de som melder seg på, skriver under på at de ikke vil saksøke arrangøren for smerter, slit, brukne ben, sårskader, blåmerker, hukommelsestap, forfrysninger og diverse andre skader. Det er å anbefale at du frisker opp stivkrampevaksinen før deltakelse.

En krig på én dag

Løpet arrangeres i Old Perton utenfor Wolverhampton, og har vært en årlig begivenhet siden 1986. Hvert år er en eller annen krig som er tema. Inntektene går til arrangørens gård for mindre priviligerte. Det er blant annet hjemsted for en mengde "pensjonerte" hester (!). Siden starten er hundretusenvis av pund samlet inn.

Det er begrenset deltakelse, men er det ikke fullt kan du melde deg på helt frem til startdagen. Deltakelse koster 70 pund. Melder du deg på konkurransen på dagen, koster det 250 pund. Bestikkelser (som går til veldedighet) er akseptert og forventet … Romslige bestikkelser gir deg eksklusive t-skjorter, gensere og andre "suvenirer" med Tough Guy-logo.

Og hva kan du så vinne om du er den råeste av de rå, og sliter deg gjennom denne januarkalde helvetesløypa? Ingenting – annet enn ære, litt berømmelse og en varm dusj. God tur!

Reiselyst?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.