Helt konge i akebakken

- Det er best … nei, det … nei, det er best, sier en begeistret testsjåfør Emil Røise Holst (8) ved sitt første møte med testproduktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Testsjåfør Emil Røise Holst (8).
Testsjåfør Emil Røise Holst (8). Vis mer
Testobjektene.
Testobjektene. Vis mer
Testsjåfør Erik Erdahl Paus (8).
Testsjåfør Erik Erdahl Paus (8). Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har testet fem populære akebrett.

Testproduktene

Vi har kjørt, svingt, bremset, dratt og falt. Ingen skal si at testlaget, bestående av Emil Røise Holst (8), Erik Erdahl Paus (8) og undertegnede (29), ikke har ofret alt under aketesten – det er blåmerkene på undertegnedes skinke og knær et tydelig vitnesbyrd om. Testen ble gjort i en av Oslos akebakker, hvor vi har testet fart, bremser, kjøreegenskaper, styrerespons, praktisk bruk – og i tillegg har vi stiftet nærmere bekjentskap med snøen i oslomarka …

Akebrettene vi har testet er:

 • Stiga Snow Racer Grand Prix

 • Stiga Snow Runner Classic

 • Hamax SnoTaxi

 • Hamax SnoJet

 • Hamax SnoFormel
 • Hva bestemmer?

  Det er mange forhold som spiller inn ved valg av akebrett. Utseende teller nok mye for mange barn, og pris er nok avgjørende for mor eller far.

  I vår kåring av beste brett har ikke pris vært avgjørende for resultatet av testen. Under vurderingene av hvert enkelt brett vil du imidlertid finne veiledende pris fra importør.

  En ringerunde til sportsbutikker og andre forhandlere av akebrett i og rundt Oslo, viser store prisforskjeller; SnoJet, som er testens minste og rimeligste brett fra importør, selges for priser som varierer fra 149 til 387 kroner. Det er altså svært lønnsomt å shoppe litt rundt etter priser. På denne tiden av året vil du dessverre oppleve at butikkene kan være utsolgt for enkelte modeller. Vi har likevel tatt med disse brettene i testen, da det er ganske vesentlig å få testet og sammenlignet med bestselgerne.

  Vi har testet og lagt størst vekt på:

 • Praktisk bruk: Er brettet tungt? Hvordan er det å dra? Hvordan er det å frakte med seg?
 • Kjøreegenskaper: Styrerespons, stabilitet.
 • Bremseegenskaper: Tilgjengelighet, bremseeffekt, brettets stabilitet ved bremsing.
 • - Kan ikke du dra dette brettet, det er så tungt, sa Emil Røise Holst om flere av akebrettene i testen.

  - Disse små akebrettene går frem og tilbake hele tiden, sa Erik Erdahl Paus om noen av akebrettene etter flere møter med grøfta.

  Hvilke akebrett guttene snakker om, kan du finne ut ved å klikke deg gjennom vurderingene av akebrettene - som du finner i tekstboksen til høyre.

 • Og vinneren er … Ved første møte var testsjåfør Emil noe vaklende til hvilket brett som var best. Her er resultatlisten etter en dag i akebakken.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!