Helt ekstremt i Voss

Ekstremsportveko er i gang. Se hva som skjer når!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiende år på rad blir det fart og spenning i Voss. Ekstremsportveko er i gang, og spenningssøkende naturelskere fra hele Norge og verden forøvrig kommer til Voss for å få adrenalinkick.

Her skal det hoppes i strikk, sveves i fallskjerm, padles i fossefall og kites i vindkastene, for å nevne noe.

Festivalen åpnet sist søndag, og siste fallskjermhopp gjøres lørdag 30. juni. DinSide var i Voss under åpningshelgen, og fikk med en aldri så liten sankthansfeiring med felemusikk og gamaldans på kjøpet.

>>BILDER fra Voss

Tør du dette? Foto: Ekstremsportveko
Tør du dette? Foto: Ekstremsportveko Vis mer


Du trenger ikke være helt ekstrem for å dra til Voss under Ekstremsportveko. Her har alle som har litt bein i nesa muligheten til å teste grensene sine. Det kan gjøres i tandemfallskjermhopp, rafting i elva, kajakkpadling, terrengsykling, hesteridning og mye mer. Sjekk ut mulighetene og se bilder av ekstremsportutøverne på Ekstremsportvekos hjemmeside.

Og Ekstremsportveko er mer enn bare sport og action. Det er også en festival med konserter og underholdning. I år skal blant annet Mira Craig og Beenie Man ha konserter, i selskap med en rekke andre band fra inn og utland.

Flott utgangspunkt

Voss er Norges store ekstremsportsenter, og et flott sted å ha base for deg som ønsker en aktiv vestlandsferie. Du er i kort avstand til både Nærøyfjorden, som står på Unescos verdensarvliste, og Flåmsbana, Norges vakreste togtur. I tillegg ligger det en rekke fjellgårder i området, som kan gi deg en smak på stølslivet. Skulle det blir for mye natur, er du i Bergen på 1 1/2 time.

I Voss ligger dessuten ærverdige Fleischer's Hotel, et av Norges fineste hoteller. Om du ikke tar deg råd til å bo der, bør du i hvert fall stikke innom for å spise den gode, norske gourmetmaten, eller ta deg noe å drikke i Fredriks bar, eller på terrassen, dersom været er bra.

Det finnes flust av privat innkvartering på koselige gårder i Voss. Vi bodde i et stabbur på Eenstunet, en flott gård som ligger like utenfor Voss sentrum. Flere overnattingsalternativer finner du på Visit Voss hjemmeside (se lenke under).

>>BILDER fra Voss

Se video fra Ekstremsportvekos åpningshelg:

ekstremveko (wmv 8 238 kB)


Mer info: Ekstremsportveko og Visit Voss