Helse på nett

Aldri er sykdom og skader så uvelkomne som når du er på reise.

Få ting er så irriterende som å bli syk eller skadd på reise.
Få ting er så irriterende som å bli syk eller skadd på reise. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan forebygger du diaré, hva gjør du om du rammes av høydesyke, og hvor stor helserisiko medfører det å reise til for eksempel Afghanistan?

Her finner du steder på nettet hvor du kan forberede deg til god helse på reisen.

Norske nettsteder

Reiseklinikken
er en klinikk for reisemedisin beliggende i Oslo. På klinikkens hjemmeside finner du korte beskrivelser av de vanligste reiserelaterte sykdommene, samt en guide til hvor du trenger hva av vaksiner.

Lommelegen
har en egen side for reisemedisin. Her finner du artikler relatert til reiseplager, og en spør-svar spalte i regi av dr. Hasle, som driver Reiseklinikken nevnt ovenfor.

Doktoronline.no
har noe stoff om reisemedisin, både gode råd, fakta og svar på spørsmål fra leger. Noe vanskeligere å navigere i, enn Lommelegen. Diskusjonsgrupper for leserne.

Nettdoktor
er stedet å gå for skireisende: Her er en egen side dedikert til skiskader og forbygging av slike kvestelser. De har også en egen side om reisemedisin, med faktainformasjon om vaksiner og sykdommer, samt artikler - og til og med oppskrifter fra middelhavslandene.

Helsenett
har egen side for reisemedisin, med generelle reiseråd, informasjon om vaksiner o.a.

Utenlandske nettsteder

Amerikansk senter for sykdomskontroll og forebygging
har mye informasjon om helse på reisen. Her omhandles tema som vaksinasjoner, sykdomsutbrudd, sikker mat og vann, og reiseråd for mennesker med spesielle behov; Som gravide, handikappede og HIV-smittede.

World Health Organization (WHO)
har noe informasjon om helse på reisen, blant annet sykdomsutbrudd, en guide til trygg mat for reisende, og annet.

Travel Health Online
har blant annet et nyttig leksikon med helserelatert informasjon land for land. Det gis korte beskrivelser for hvert land, på områder som sykdom, kriminalitet, helse, veistandard, trafikksikkerhet med mer.

Lonely Planet
har egne reiseguider til en sunn og frisk reise til destinasjoner som Afrika, Asia og India, Australia og Amerika. På nett finner du informasjon om de mest vanlige reiserelaterte sykdommene, samt tips om forholdsregler til drikke og mat.

MASTAs nettside,
Minding Your Health Abroad, finner du blant annet en morsom jetlag kalkulator, som regner ut tidsdifferanser og som gir deg råd om hva du bør gjøre for å forhindre tretthet etter lange flyreiser. Også annen informasjon.

Reiseadvarsler

Det handler ikke om diaré eller influensa, men det kan fort påvirke helsen dersom du befinner deg i urolige deler av verden. Skal du til områder utenfor allfarvei, er det lurt å sjekke anbefalinger fra UD her hjemme – og gjerne ta en titt på anbefalinger fra andre lands utenriksdepartement. I forhold til andre land er norske UD veldig tilbakeholdne med å gå ut med reiseråd.

Norske UD
USAs reiseadvarsler
Storbritannias reiseadvarsler
Svenske UDs reiseråd

Verdens farligste steder
er egentlig en bok – men du finner mye godsaker fra boken på denne siden. Dette er en svært uhøytidelig side, skrevet med et skrått blikk på det meste. Leses med humor.

Artikler på DinSide

 • DinSide Reises artikkelserie om Helse på reisen

 • Om Malariamedisin og stygge bivirkninger

 • Les våre råd mot jetlag

 • Om solkrem: Beskytter den slik den skal?
 • Her finner du flere artikler om helse på reisen.
 • Øvrige link-guider på DinSide Reise

 • På reise med barn

 • Skiguide til nettet

 • En backpackers nettguide til verden

 • Bildesafari på nett

 • Reiseguider
 • Reiseoperatører

 • Vær

 • Reiseinspirasjon

 • Overnatting

 • Fly og ulykker
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.