De to byggene står tett sammen, men lener seg vekk fra hverandre i toppen. Foto: Bella Sky Hotel
De to byggene står tett sammen, men lener seg vekk fra hverandre i toppen. Foto: Bella Sky HotelVis mer

Heller 15 grader

Dansk hotell blir skjevere enn tårnet i Pisa.

Neste år åpner et splitter nytt hotell i København, som vil gi mistanker om at arkitektene bak ikke var helt i vater da de tegnet det. Bella Sky Comwell Hotel er nemlig skjevere enn tårnet i Pisa. Og håpet er at hotellet skal komme i Guinness rekordbok som verdens skjeveste hotell.

Hele 15 grader heller bygget, eller byggene, for hotellet består av to separate høyhus på 24 etasjer, som er bundet sammen av en innebygd gangbro i toppen. Det er artikektbyrået 3XN som har tegnet hotellet.

Ta en deilig høst i Danmark

Nært Kastrup

Bella Sky vil ligge i Ørestaden, omtrent midtveis mellom København sentrum og Kastrup flyplass. Utsikten fra toppen av hotellet vil være vid, men hotellet blir ikke høyere enn 75 meter. Det kunne ikke bygges høyere pga. beliggenheten så nærme flyplassen. Det er derfor hotellet består av to separate bygninger, og ikke én skyskraper.

Hotellet skal ha 814 hotellrom, med plass til opptil 1700 gjester, og kan lokke med et spa på 850 kvadratmeter. I 23. etasje vil det ligge en bar med panoramautsikt over København. Her spiser gjestene som bor i de dyrere hotellrommene frokost. Prisen for et standard dobbeltrom vil ligge på omtrent 900 kroner.

Byggearbeidene er allerede i gang, og hotellet skal etter planen åpnes i mai neste år. Ta en virituell kikk på utsikten fra toppen av hotellet her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

København rommer mer enn du aner

De to byggene står tett sammen, men lener seg vekk fra hverandre i toppen. Foto: Bella Sky Hotel
Slik ser interiørdesigneren for seg at rommene skal se ut. Legg merke til utsikten. Foto: Bella Sky Hotel
De øverste rommene er kanskje ikke noe for den med høydeskrekk. Foto: Bella Sky Hotel
Det er i dette området hotellet skal bygges. Foto: Bella Sky Hotel


På nett: Bella Sky Hotel

På jakt etter et hotell? Her er DinSides hotellanmeldelser.