Hele familien til Syden


Forutsetninger: Prisnivået er estimert av Star Tour, som har pakketurer til alle disse destinasjonene. Vi har lagt til en sum som skal dekke andre utgifter som solsenger, aktiviteter og shopping. Totalprisen er en cirkapris. Den reelle prisen vil variere i forhold til hvor mye penger familien velger å bruke på å gå ut og spise, shoppe og andre aktiviteter.

Strandliv på Sunny Beach. Foto: Star Tour
Strandliv på Sunny Beach. Foto: Star Tour Vis mer


To uker på Sunny Beach i Bulgaria
Bulgaria er et prisvennlig alternativ til Middelhavsdestinasjonene. Langstrakte Sunny Beach er med sin finkornede og langgrunne strand perfekt for en familieferie. Tilbudet til barna er bra, med både vannaktiviteter og lekeland. En toukers ferie i en toroms leilighet merket med tre S'er ved stranden koster cirka 25.000 kroner hos Star Tour. Avreise fra Torp/Sandefjord 10. juli. Ingen måltider inkludert.

Som nevnt er prisnivået i Bulgaria lavt. Star Tour estimerer at en enkel lunsj koster cirka 40 kroner per person, mens en enkel middag koster 50 kroner. Et måltid på restaurant for fire personer kommer på rundt 250 kroner. Vi regner med at familien spiser halvparten av feriens måltider i leiligheten. Da blir kostnadene for vått og tørt cirka 4.000 kroner. Vi slenger på 5.000 kroner til for andre utgifter til for eksempel solstoler, leie av tråbåt, shopping og utflukter. Dermed kommer den totale prisen for en toukers familieferie i Bulgaria opp i cirka 34.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Star Tour

Vakre Mallorca trekker turister. Foto: Ving
Vakre Mallorca trekker turister. Foto: Ving Vis mer


To uker på Mallorca
Mallorca har fått en aldri så liten renessanse som feriemål i løpet av de siste årene. Prisen for en toukers ferie i Cala Bona med avreise 10. juli, koster cirka 28.000 kroner med Ving. Da bor man i en toroms leilighet på resorthotellet Mimosa, som har barnebasseng, og ligger 50 meter fra stranden. Ingen måltider inkludert.

Prisnivået i Spania er høyere enn i Bulgaria. Her må du regne med å betale cirka 80 kroner for en enkel lunsj, mens en enkel middag koster rundt 150 kroner. Skal familien ut og spise, koster det rundt 600 kroner (da regner vi at barna spiser barnemeny, men i tillegg kommer drikke etc.). Vi forutser at familien lager mat i leiligheten halvparten av dagene. Da regner vi med at totalkostnader for vått og tørt kommer på rundt 9.000. Vi slenger på 7.000 kroner for solsenger, aktiviteter og shopping (noe som kanskje er litt i underkant), og er oppe i en totalpris på cirka 44.000 kroner.

Kreta er nordmenns sydenyndling. Foto: Apollo
Kreta er nordmenns sydenyndling. Foto: Apollo Vis mer


To uker på Kreta
Kreta er den mest populære sydendestinasjonen blant nordmenn. En toukers familieferie her i midten av juli koster cirka 37.000 kroner med Apollo. Da bor man på leilighetshotellet Atrion, i en treroms leilighet med to soverom i Agia Marina, på Kretas Vestkyst. Hotellet ligger 50 meter fra stranda, og har basseng med barneseksjon. Ingen måltider inkludert. Avreise lørdag 14. juli.

Vanlige priser er 80-100 kroner for en enkel lunsj, og 90-150 kroner for en enkel middag på restaurant. Vi regner med at lunsjen gjennomsnittlig koster 90 kroner, og middagen 120 kroner per person. Halvparten av ferien lager familien mat i leiligheten. Kostnadene for vått og tørt blir dermed cirka 5.500 (vi har regnet at barna betaler 90 kroner for barnemenymiddag). I tillegg regner vi med at det går med 6.000 kroner til andre ting (solseng, aktiviteter, shopping). Dermed koster en toukers familieferie på Kreta cirka 48.000 kroner.

Merk! Dette er tre eksempler på priser, alle med avreise fra Oslo. Det finnes både billigere og dyrere sydenturer til disse tre destinasjonene. Vi har ikke tatt med kostnaden for reise til og fra flyplassen, og eventuell parkering av bil på avreiseflyplassen.

Husk også at sydenturer er rimeligere dersom dere reiser utenom høysesongen. De billigste turene får du i mai og august.

Les også:
>>Hele familien på ferie i Norge