Foto: Funäsdalsfjällen
Foto: FunäsdalsfjällenVis mer

Heiskort med plassgaranti

Svenske Funäsdalsfjällen sier nei til overfylte skibakker. Blir det trangere om plassen i bakken enn de lover, får du penger tilbake.

Garantien er ny av året, og svenskene kaller det opplevelsesgaranti. Når du kjøper et heiskort til full pris i skianlegget, garanteres du at det ikke skal være flere enn 13 skiløpere per bakkeareal som tilsvarer en fotballbane - det vil si aldri flere enn 13 skiløpere per 7.500 kvadratmeter. Dersom anlegget ikke greier å holde dette løftet, loves du halve heiskortprisen tilbake.

Du må imidlertid selv være våken og følge med dersom du ønsker å benytte deg av denne "penger tilbake-garantien". Opplysninger om antallet skiløpere som har løst heiskort den aktuelle dagen, meldes på tavler plassert i heisområdet. Dersom antallet skiløpere overskrider det garanterte maksimumsantallet i bakken, må du selv henvende deg i billettluken for å få refundert pengene.

Men dersom du velger Funäsdalsfjällen som din alpindestinasjon med det for minne at du satser på å kjøre ski til halv pris, bør du kanskje vurdere om igjen;

- Vi tror ikke at det kommer til å inntreffe, men visse dager kan det selvsagt skje. Dette kan være rundt påske, vinterferien eller jul, sier Anders Blomquist i Funäsdalsfjällen. Men vi har store løypeområder med god plass, og det er det vi vil tydeliggjøre med denne garantien, fortsetter han.

Funäsdalsfjällen er et av Sveriges tre største skiområder, beliggende like øst for Røros og Vauldalen. Skiområdet består av skianleggene Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen, Tännäs, Fjällnäs, Hamra, Tänndalen och Funäsdalen. Garantien gjelder i skianleggene Ramundberget og Tänndalen, og trer kun i kraft dersom alle heisene i anlegget er oppe.