Heftige vinterbilder i kamp

11 forskjellige bilder kjemper om fem flotte premier: 10 billetter skal fordeles på fem vinnere. Stem på din favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vi ønsket oss var bilder med vinterglede i fokus: Action, fart, liv, spenning og stemning. Med eller uten ski. Og det har vi fått. Et par hundre bilder har vært med i konkurransen, og kvaliteten er meget høy. Juryen i DinSide har vurdert alle bildene, og vi har endt opp med 11 flotte vinterbilder som blir med i kampen om premiene; reiser til London, Glasgow og Frankfurt.

Finale

Her er de 11 finalistene - vær med å stem fram din favoritt nedenfor. Alle bildene kan du se i stort format her.

image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp
image: Heftige vinterbilder i kamp

Vintervenner
Et portrett av gode venner i varmt vintertøy. Fotograf Mari Grafsrønningen forteller om bildet at det er tatt vinterferien 2001.

- Det er fra jente-hytteturen vår i Valdres. Et bilde som vekker gode minner om en koselig tur med masse god stemning.

Skitur i skogen
Første reaksjon er kanskje at dette ser ut som et urnorsk skogsbilde. Så feil kan man ta. Bildet er tatt i Mammoth Head i Fernie, British Columbia, februar 2001. Fotograf Erik Erlandsen har knipset sin kamerat i skogen en dag "da himmelen var så blå at den nesten var svart, trærne var tunge av snø, pudderet i skogen var eksellent, og sola skinte og ga fra seg litt varme i den ellers sprengkalde vinterelufta."

Høyt hopp
Fotograf Pelle Gangeskar har tatt sitt gullkorn i Røldal. Skiløperen som behersker så luftige svev heter Stian Bakken. Vi lar oss imponere av høyden og hadde neppe turt å tenke på å prøve det samme.

Påskefjell i blått
Uendelig stort og uendelig blått. Dette bildet får oss til å tenke på det berømte maleriet Vinternatt i Rondane av Harald Sohlberg. Fotografiet er tatt i Sylene i Trøndelag denne påsken. Fotograf Hilde Engelien så motivet under en fire dagers skitur fra hytte til hytte.

Telt på tur
- Vi gikk 110 kilometer og brukte 4 dager på turen. Det var en skikkelig villmarkstur hvor vi brakte med oss alt vi trengte, og som en kan se av bildet - alle overnattinger var i telt. Kaldeste temperatur var 18 minusgrader. Dette bildet ble tatt første morgenen og det blåse liten kuling. Utover dagen ble været nydelig. Fotograf er Alexander Kristiansen og anledningen er en tur i påsken fra Finse til Haukeliseter.

I farta
Voksne gutter demonstrerer gjerne sitt mot med ville skihopp. Men man trenger ikke være stor for å hoppe på ski. Bildet viser Anders Nordermoen 8 år. Bildet er tatt i Ål under årets påske.

- Han er ikke helt stødig i hoppet og landingen er ikke akkurat med telemarknedslag, men det gikk sinnssykt fort, forteller fotograf Tonje Klepperaas Nordermoen.

Under breen
Vinter er ikke bare ski og snøkledte fjell. Dette bildet er fra en bretur oppe ved Bøverdalen i Jotunheimen oktober 2001.

- Lyset inne i bresprekken var ganske spesielt, samtidig som veggene var helt glattpolerte, forteller fotograf Trude Finstad.

På toppen
Innsender Per-Stian Vatne er selv motiv på dette bildet, fotografert av Alf Kristian Bjørdal. Bildet er fra Grøthornet i Ørsta på Sunnmøre.

- Ein perfekt vinterdag med seriøst pudder i fjellsida og sol frå klar himmel!

Drage i solnedgang
Elg i solnedgang kan vi ikke presentere her, men vi har drager! Bildet er fotografert i Åseralsheiene i mars i år av Henning Reme.

- Vi fant et stort islagt vann ved Lordehytten og kitet i solnedgangen. Det var en fantastisk opplevelse å kjenne naturkreftene i disse vakre omgivelsene.

Alternativ julemiddag
- Vi hadde kaldt men fint vær, og nøt et pusterom fra julens hektiske program. Et bål med godsaker fra høstens jakt (indrefilet av rådyr) og litt å drikke til satte prikken over i'en, forteller fotograf og skogskokk Thomas Kirkegaard om turen 1. juledag i Kongsberg-området.

Hopp over veien
Bildet er fotografert av Jon Håtveit som forteller at motivet er "den årlige skihoppingen i påsken". Stedet er Sudndalen, og dette året hoppet glade gutter like godt over veien.

 • Se bildene i stort format her
 • Premier og kåring


  Vinnerne kåres ved en kombinasjon av avstemming og juryvurdering. Leserstemmene teller halvparten, og juryens vurdering halvparten. Du kan stemme til og med søndag klokken 14. Vinnerne offentliggjøres mandag 15. april.


  Ryanair er sponsor for konkurransen, og premiene er to billetter tur/retur fra Sandefjord Lufthavn Torp for hver av de fem premievinnerne. Reisene går til London Stansted (1. premie), Glasgow Prestwick (2. og 3. premie) og Frankfurt Hahn (4. og 5. premie). Billettene går med Ryanairs ruter til London Stansted, Glasgow Prestwick og Frankfurt Hahn. Alle fem premievinnere får reise for to personer som reiser sammen. Billettene har gyldighet i tidsrommet 20. april til 31. mai 2002, og avhenger av plasstilgjengelighet. Det må også regnes med opptil ti dagers behandlingstid fra gevinst-skjemaet sendes til bekreftelse mottas.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.