Heftig vannsport ved Rødehavet

Er Eilat i Israel verdt et besøk eller ikke? Risikerer du å få en stein i hodet eller å bli skutt om du tar sjansen på en tur? Tekst og foto: Ken Hansen & Anette Borge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Ken Hansen og Anette Borge har besøkt Eilat. Foto: Ken Hansen
Ken Hansen og Anette Borge har besøkt Eilat. Foto: Ken Hansen Vis mer

Uenighetene mellom Palestina og Israel er jo godt kjent på våre breddegrader men skal du holde deg unna Eilat av den grunn? Etter en uke i Eilat er konklusjonen klar. Faren for liv og helse er ikke overhengende. I hvert fall ikke akkurat nå. Israelittene vet å ta vare på sikkerheten til turistene, men det kan være litt uvant å bli kroppsvisitert på vei inn i butikker og spasere på stranden sammen med bevæpnede militære.

Med kreditten i orden

Uansett, vi fant raskt ut at selv om reisen var billig og det uspesifiserte hotellet var bra, så ble det en slanketur for lommeboken. I Eilat finnes det noe å ta seg til for de aller fleste, også de mest kresne. Men vær klar over at Eilat ikke er en billig by. Det er lett å bruke penger, spesielt siden prisene i Eilat følger den amerikanske dollaren, som har steget 20% på ett år.

Når det er sagt er det mulig å ha det gøy i Eilat uten å bruke en liten formue. Men da reiser du dit enten for å steke i solen mesteparten av tiden, eller for å seile, windsurfe, fridykke og kitesurfe.

Vann, vind, sand, severdigheter og nattlige aktiviteter...

Vi sjekket ut en god del innen alt fra vind- og vannsports aktiviteter, til utflukter, spisesteder og party zones. Dette er vår smørbrødsliste over fem ting du må få deg innen forskjellige kategorier:

Coralfish i Rødehavets korallrev. Foto: Ken Hansen
Coralfish i Rødehavets korallrev. Foto: Ken Hansen Vis mer

 1. Coral Beach-området
  Vannsport av alle slag - og et møte med delfiner?

 2. Kamelsafari
  Med jeep og kamel i Negev eller Sinai.

 3. Dødehavet
  Et flytende opphold i saltsuppen under havets overflate.

 4. Petra
  I Indiana Jones fotspor til byen i klippeveggen.

 5. Papaya Beach
  Se og bli sett - til alle døgnets timer i Israels partyhovedstad.

Sjekk også...

Utover vår Topp-fem liste er det naturligvis et hav av andre ting som er verdt å få med seg. Det første du bør gjøre ved ankomst er derfor å bruke en times tid på å skumme gjennom velkomstmagasinet du får på flyplassen, sjekke i resepsjonen på hotellet og ta en tur bortom turistinformasjonskontoret. Da har du skaffet deg det meste av den informasjonen du trenger for å få et uforglemmelig opphold.

Mer om Eilat

Vaktholdet rundt byen kan du ikke unngå å legge merke til. Foto: Ken Hansen
Vaktholdet rundt byen kan du ikke unngå å legge merke til. Foto: Ken Hansen Vis mer

Selv om charterturistene har bleknet etter uroen i Israel, er det lett å la seg friste av Eilat i vintermånedene. Vil du vite mer om dette reisemålet kan du sjekke ut følgende:


Les videre om det fantastiske livet under Rødehavets overflate.

Billig ferie i siste liten?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.