Heftig i Helsinki

Nært men fjernt; Helsinki har ikke vært like populært som Stockholm og Køben. En blanding av trekk fra øst og vest gjør den finske hovedstaden både het og heftig. Bokstavelig talt.

Publisert
Helsinki vinterstid.<br />
<i>Gjengitt med tillatelse fra Finsk Turistråd.</i> Foto: Comma
Helsinki vinterstid.
Gjengitt med tillatelse fra Finsk Turistråd. Foto: Comma Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Finland er ikke bare Finlandia vodka og badstuer. Med Nokia har landet kommet seg opp og frem, og Helsinki i dag har mye å by en opplevelsessugen gjest. Helsinki er i år også valgt til en av flere europeiske kulturbyer, og har følgelig et svingende og sammensatt kulturprogram.

Dette skjer nå

Helgen er som regel alt for kort. Derfor er det en fordel å finne ut på forhånd hva du kan gjøre. Hva som skjer i kulturbyen denne helgen finner du her. Våre forslag for helgen kan du lese her.

Livlige netter

Utelivet i Helsinki svinger vel så mye som i andre hovedsteder. Her finnes trendy klubber, cafeer og nattklubber for sjekkelystne. Tangoen står, underlig nok, sterkt i Finland, og mange finner velger å kalle den opprinnelige argentinske dansen for et ekte finsk kulturuttrykk. Hver sommer kåres en tangokonge- og dronning. Vil du prøve deg på den finske tango gir vi deg tips om hvor du skal gå, men sjekk også byens øvrige uteliv. Her finner du våre tips.

<strong>Finske myter:</strong> Helsinki handler slett ikke kun om vodka og sauna. Café- og restaurantlivet er sammensatt.<br />
<i>Gjengitt med tillatelse fra Finsk Turistråd</i> Foto: Comma
Finske myter: Helsinki handler slett ikke kun om vodka og sauna. Café- og restaurantlivet er sammensatt.
Gjengitt med tillatelse fra Finsk Turistråd Foto: Comma Vis mer

Bjørnestek?

Restaurantene er mange og her finnes såvel sushi som tapas. Finnene skryter særlig av de russiske innslagene i blant alle restaurantene, og de kan være verdt å besøke når du er i Helsinki. Vi anbefaler disse restaurantene.

Sove

Som i de fleste andre hovedsteder finnes det overnatting i de fleste prisklasser. Hotell Kamp er nytt, svært fint og svært dyrt ( Pohjoiseesplanadi 29, tlf. +358 9 576 111) Scandic Marski beskrives som rimelig og helt greit og ligger i sentrum av byen (Mannerheimintie 10, tlf. + 358 968061) Hotellprisene starter på NOK 550,-. Her finnes også flere ungdomsherberger.

Slik reiser du

Silja Lines ferger går hver dag fra Stockholm kl 1700. Fergeselskapet tilbyr pakketurer med hotellovernatting som billigste alternativ, og prisene starter på NOK 1685,-. Det er også mulig å bestille kryssing uten hotell. Finnair og SAS har direkteavganger fra Oslo og Bergen. Finnairs turistklassebilletter begynner på ca NOK 2700 t/r Oslo Helsinki. Fra neste år vil Finnair også fly fra Banak i Lakselv. På flyturen leser du selvsagt det finske nasjonaleposet Kalevala.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer