Heathrow er verdens verste flyplass, skal vi tro 14.500 reisevante passasjerer.Her fra terminal 3. Foto: Tom Murphy VII
Heathrow er verdens verste flyplass, skal vi tro 14.500 reisevante passasjerer.Her fra terminal 3. Foto: Tom Murphy VIIVis mer

Heathrow og Charles de Gaulle er verste flyplasser

14.500 passasjerer som reiser mye har talt.

De 14.500 er medlemmer av Priority Pass, og har gjennomsnittlig hatt 17 flyreiser hver i løpet av siste år, og kommer fra 160 land. De har altså sett en del av verdens flyplasser, og dømmer Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris nord og ned.

Det er ikke første gang Priority Pass gjennomfører denne type undersøkelse, og det er heller ikke første gang Heathrow kommer dårligst ut. Det gjorde Londons hovedflyplass også i fjor, samme året som den splitter nye Terminal 5 åpnet.

Terminal 5 er riktignok lekker, og butikkutvalget bra, men i innkjøringsfasen var det store problemer med forsinkelser og rot med bagasjelevering. Disse problemene er mer eller mindre løst, men til tider kan sikkerhetskøene være forferdelig lange på denne flyplassen.


Charles de Gaulle får bare litt bedre skussmål enn Heathrow, og havner dermed nest nederst på listen. Alle som har vært på Charles de Gaulle vet at denne flyplassen ikke akkurat er hæla i taket. Her er det lite utvalg av kafeer og restauranter, og ganske kjipe venteområder. Da holder i hvert fall denne journalisten en knapp på Heathrow, som har mer spennende utvalg av både butikker og matbiter.

De andre tre flyplassene som gjør bunnsjiktet komplett er Los Angeles (LAX), Frankfurt International og Miami International.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heathrow jobber med punktlighet

Heathrow har satset mye på å minske antall forsinkleser, og nå har også gjennomsnittlig forsinkelse falt fra 18 minutter i fjor, til 10 minutter i år, ifølge britiske Civil Aviation Authority.

De aller beste flyplassene ifølge Priority Pass' medlemmer er Singapore Changi aog deretter Hong Kong Chek Lap Kok. På tredjeplass ligger Amsterdam Schiphol. Les mer om undersøkelsen hos Priority Pass.