HC Andersen drømmer om California

På fredag hadde HC Andersen premiere på sin sommerturnè, og i månedene fremover skal diskjockyen reise land og strand for å plage uskyldige med det siste innen popmusikk. Vi har spurt mannen bak spakene hvor han egentlig ville ha vært?

Jeg har i lengre tid drømt om å reise til vestkysten av USA. Los Angeles og San Fransisco. Men jeg må innrøme at de dagene jeg føler at pulsen blir for høy og arbeidstiden for lang, har jeg klare meninger om at en "øde" øy i det Indiske hav eller langs Mexico-kysten ville være det rette.

Hva er det som trekker i California?

HC Andersen er for tiden på turnè med VG-lista.
HC Andersen er for tiden på turnè med VG-lista. Vis mer

Jeg var i USA for første gang i mitt liv i fjor høst. Da var jeg til gjengjeld der to ganger på seks uker. En uke i New York og to i Florida. Jeg har aldri hatt noen spesiell interesse for landet "over there", men etter å ha vært der har dette absolutt endret seg. Jeg var sikker på at jeg ville føle meg utsatt mellom skyskraperene. Det jeg opplevde var et trygt og imponerende stort land. Jeg er ikke typen til å "slappe av", så jeg er avhengig av opplevelser hele tiden. Siden jeg har vært på øst-kysten er det helt naturlig for meg å reise til vestkysten neste gang. Det blir til høsten. LA med Beverly Hills og Hollywood, områdene rundt med både vin- og data-daler og San Fransisco med den flotte brua, alt dette har jeg tenkt å lære mye mer om. Det er vel en sentral grunn også. Jeg er glad i å lære!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiser du mye?

Jeg reiser ikke mye i forhold til mange jeg kjenner, men et par semi-lange reiser i året blir det. Jeg er ikke fast ansatt i NRK, jeg driver mitt eget firma. Derfor må jeg være på pletten stort sett hele tiden. Man kan ikke bare ta noen uker hjemmefra, det må faktisk planlegges nøye. Jeg har blitt flinkere til å ta sjanser og be om fri i det siste. Det er viktig å reise, - i hvert fall for meg. Sitter man bare hjemme, kommer man til å fokusere på at man ikke kommer noe sted. Det går utover humøret, kreativiteten og sinnstilstanden for øvrig.

Hvor reiste du sist?

Siden Danmark da sannsynligvis ikke teller i denne sammenhengen, må vi tilbake til påsken. Da var jeg i Paris og nøt av våren i noen dager. Jeg bodde på et hyggelig hotell som jeg fant på internett. Vi var sammen med to andre par, alle har de samme interessene. Det er viktig. Vi fokuserte på mat og vin. Siden alle hadde vært i Paris før og sett både "Tour de Eiffel", Champs'en og Mona Lisa, ble det mange restauranter og mye vin. Det var både avslappende og hyggelig. Gikk enormt langt hver dag for å finne spisestedene, men fikk vi jo muligheten til å "gå av oss" vinene.

Din beste reiseopplevelse?

Jeg har mange gode reiseminner fra barndommen, siden foreldrene mine alltid har vært flinke til å vise meg og min søster steder og severdigheter. I nyere tid må jeg si at jeg lot meg fasinere sterkt av de dagene min forlovede og jeg tilbragte i Key West, Florida. Sikkert for kommersielt for mange, men for meg var det et møte med så mange inntrykk at jeg hadde noe å engasjere sansene i til enhver tid. Hele Florida rundturen var bra.

Din verste reiseopplevelse?

Der har jeg vært heldig. Kan ikke huske noen skikkelig forferdelige reiseopplevelser. Har vært på Kanariøyene for siste gang i mitt liv for lenge siden, men det er ikke først og fremst fordi det er så "ille" der...

Ditt beste reisetips?


Les mye om det stedet du kan tenke deg å reise til! Drøm om det,- og reis!