Sol og Gus tar en liten oppvisning.
Sol og Gus tar en liten oppvisning.Vis mer

Havanna: La dansebeina vise vei

Er Havanna det perfekte reisemål for deg som vil utvikle danseferdighetene? Ikke usannsynlig...

Havanna må være det geniale feriested for deg som spirer til å bli en god profesjonell danser. Hvis du virkelig vil lære salsa, cha-cha-cha eller en annen dans som har utspring i Karibien, og samtidig ha ferie på et eksotisk og virkelig annerledes sted, så må Havanna være tingen! Her har du muligheten til å oppleve spennende dager fylt av karibisk atmosfære og danseglade mennesker.

To uker med proffene

Hos Sol Abreu Martinez i Zuleta 658 (ligger like ved brannstasjonen i gamle Havanna) kan du få 2-ukers dansekurs til ca. 50 dollar dagen. Sol og hennes likesinnede er profesjonelle dansere som titt og ofte er å se på cubansk TV. Sol kurset meg i salsa tidligere i uken. I dag møtte jeg henne igjen for å høre hvordan man kan få plass på skolen.

Sol

Danseinstruktør Sol Vis mer

Kanskje er det tanken på mine svært så 8970 TARGET="_top">famlende trinn for noen dager siden? I alle fall trekker Sol på smilebåndet når jeg kommer tilbake. Sol forteller ivrig at hun er 27 år og at hun har danset siden hun var fem år gammel. De siste fem årene har hun danset profesjonelt. Hun har bodd i Havanna hele sitt liv, faktisk har hun aldri vært utenfor provinsen Havanna. Hun har aldri hatt råd! Ferie kan hun ikke ta, det er nemlig ikke lønnet. Og Sol kan knapt tro at hun skal få bildet av seg publisert på Internett.

Mest tysktalende gjester

Jeg spør henne om hva slags type mennesker som booker dansetimer hos henne.

- Hovedsaklig er det gjester i alle aldre fra Tyskland og Sveits som kommer hit, men det dukker stadig vekk opp noen japanere og argentinere også. Japanerne tar forresten trinnene mye raskere enn tyskerne, ler hun.

Hun forteller meg at alle nordmenn som har lyst til å komme til Havanna og skolen, er hjertelig velkomne! Har du lyst til å bestille plass på skolen, kan du ta direkte kontakt på et av disse telefonnumrene:

  • 674625 (direkte til 8956 TARGET="_top">Alexis - danseinstruktør)

  • 637628 (direkte til eieren av skolen, Caruca)

  • 797255 (ballettinstitutet i Havanna)

Hun garanterer at man etter 2 uker er blitt så flink at man kan be ut hvilken som helst cubaner og gjøre et godt inntrykk! Hva gjelder mine kunnskaper etter to timer, vil det komme en fyldig rapport på det når hjemreisen nærmer seg…

Australsk elev

Danseelev Gus Vis mer

Mens vi sitter og snakker kommer en lys mann inn lokalet. Han snakker heldigvis engelsk. Han forteller at han heter Gus Norris, at han er fra Australia - og at han skal gå på skolen i seks uker.

Gus er også 27 år. Han har reist til Cuba med et mål for øyet: Han vil lære å danse alle de latinamerikanske dansene fra innfødte cubanere som virkelig har dansen i blodet.

- Visste du at salsaen har sin opprinnelse på Cuba. Det er av disse menneskene man skal lære å danse hvis man skal lære seg det ordentlig, forteller Gus mens han småstepper rundt på gulvet…

Han benytter også oppholdet til å finpusse på spansken sin. Han bor derfor privat hos en familie hvor han betaler 15 dollar for natta, inkludert frokost.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi er skjønt enige om at det er genialt å legge turen hit hvis man ønsker å krydre ferien med noen danseleksjoner innimellom all romen…

Hilsen Petter

Videre

Vil du lese mer om hva Petter har opplevd på Cuba kan du sjekke linkene til høyre. Snart kan du lese hans rapporter fra Santiago de Cuba som ligger på andre enden av øya.