CUBANSKE RYTMER: Det loves cha-cha-cha, mambo, bolero, rumba og salsa under Havanna-dagene i Vika. Dansere fra Tropicana vil også opptre.
CUBANSKE RYTMER: Det loves cha-cha-cha, mambo, bolero, rumba og salsa under Havanna-dagene i Vika. Dansere fra Tropicana vil også opptre.Vis mer

Havanna i Vika

Latinofeberen herjer. Knepp opp bluser og skjørt, og ta for deg av cubanske spesialiteter som rom, sigarer, cha-cha-cha og salsa.

Fra og med i dag og frem til søndag gjøres Vika i Oslo om til et lite stykke Havanna.

- Vi i Vikarådet, som er et uformelt forum bestående av Oslo Kinematografer, Konserthuset, Stenersensmuseet og handelsstanden, lekte med tanken om å lage en storbyfestival. Vi landet på Havanna som står for mye glede og spennende kulturuttrykk, sier Liv Elin Mietle i Vika handelsområde, til DinSide Reise.

Høydepunktene under de cubanske dagene i handleområdet i Vika er mange: Konserten med NG la Banda i Konserthuset er det ikke mange hardbarkede Cuba-fans som vil gå glipp av. Sannsynligvis er det mange som vil få problemer med å sitte stille når denne gruppa knaller til. Alberto Kordas sønn, Fidel, åpner fotoutstilling med farens berømte bilder av Che Guevara. Alberto Korda døde i våres. Her blir cubansk film: Torsdag og fredag vises superpopulære Buena Vista Social Club på storskjerm, og på Vika kino kjøres reprise på tidligere cubanske filmsuksesser som Jordbær og sjokolade og Tenk på meg. Filmprogrammet er satt sammen av Film fra sør og Oslo Kinematografer.

Showoff

Show-off-faktoren blir garantert høy når Oslos beste dansere konkurrerer i Oslomesterskapet for amatører. Vil du delta her, men er usikker på om stilen holder, kan du tjuvtrene på trinnkombinasjoner og rytme når danseinstruktøren Walter Aleman holder salsakurs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag blir det AmCarBuick-parade – og friluftsmiksing av Ernest Hemingways favorittdrikk, Mojito. Mojito består av hvit rom, sukker, mynteblader og knust is. Den med interesse for karibisk rom utover det å kun drikke den, kan få mer dyptpløyende innføring i drikken av Bar Hemingways Torkjell Berulfsen.

Det hele blir akkompagnert av flere band og DJs som spiller son, salsa, mambo, cha-cha-cha, jazz og bolero på plassen utenfor Konserthuset.

  • Programmet finner du her.

  • Klar for mer Cuba – se vår bildespesial fra den karibiske øya.
  • Ut på tur?

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.