Aziz er en av mange hasjselgere i Amsterdam. Potteplanten er et velgjennomtenkt PR stunt i følge ham selv. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Aziz er en av mange hasjselgere i Amsterdam. Potteplanten er et velgjennomtenkt PR stunt i følge ham selv. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer

Hasj-kutt i Nederland

Halvparten av Rotterdams coffee shops må slutte med sitt cannabissalg.

Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til at butikkene må legge ned salget av hasj, er fordi de ligger for nære ungdomsskoler, melder nederlandske ANP.

Rotterdam har rundt 60 coffee shops, og det er allerede vedtatt at 27 av dem må slutte å selge cannabis. Reglene tilsier at alle coffee shops som ligger innenfor en radius på 200 meter til ungdomsskoler ikke lenger skal selge stoffet.

Det har vært registrert økende bruk av hasj blant ungdommer i denne alderen, og derfor velger man nå å ta et grep. Vedtaket trer i kraft fra 2009, i følge ANP.

Videre står det i vedtaket at det ikke vil gjelde for barneskoler ettersom barn på barneskolen NESTEN aldri konsumerer cannabis.

Dette er enda et ledd i de nye og strengere reglene overfor narkotika i Nederland. Cannabis er egentlig forbudt i landet, men det tollereres bruk i små mengder hvis det blir kjøpt i en coffe shop.

Det finnes 700 coffee shops i Nederland som tilsammen omsetter for cirka en million euro i året (8,2 millioner kroner).Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer