Harryshopping av flybilletter

Vil du ta en tur til Stockholm kan du spare tusenlapper på å handle svenske flybilletter. En kjempemulighet for deg som bor i nærheten av svenske flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert
Hvordan flyr du billigst til Stockholm? Det er tusenlapper å spare på kjøre over grensen.
Hvordan flyr du billigst til Stockholm? Det er tusenlapper å spare på kjøre over grensen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bor du i nærheten av svenske flyplasser? Da bør du satse på å utvide grensehandelen til også å gjelde flybilletter. Det er tusenlapper å spare på å reise via de svenske flyplassene i stedet for å reise via Oslo. (Og vil du videre ut i verden, er Stockholm et billigere alternativ enn Oslo, med bedre utvalg av reiser til lave priser.) Vi har lett opp billige flypriser til Stockholm fra Trondheim og Narvik - her er det tusenlapper å spare om du orker noen timer ekstra i bil over grensen. Faktisk kommer du deg da billigere til Stockholm enn om du reiser fra Oslo. Også du som holder til i Øst-Finnmark har billigere alternativer utenfor landets grenser.

Men husk: For å få de billigste billettene gjelder det å være tidlig ute med bestillingen. Som regel vil slike billetter verken kunne endres eller refunderes, og de må hentes og betales relativt kort tid etter bestilling. Alle prisene vi har sjekket gjelder tur - retur, for en voksen.

 • Hvordan bestiller jeg fra de utenlandske flyplassene?
 • Norske priser fra Oslo

  Fra Oslo er det ingen gode alternative avreisesteder i Sverige. Til Göteborg tar det godt over fire timer å kjøre. Da kan man like godt kjøre hele veien til Stockholm i stedet (tar i underkant av åtte timer fra Oslo.)

  Med SAS fra Oslo må vi bestille minst tre uker før avreise for å sikre oss de billigste billettene. Det er også et krav at vi må være borte en natt mellom fredag og lørdag, eller lørdag og søndag, og at vi ikke må reise søndag.

  Pris:
  1.600 kroner tur/retur med SAS, 1.276 kroner med Finnair (pris funnet hos Ebookers.no.)
  Tid:1 time

  Fra Oslo og østlandsområdet kan det lønne seg å velge andre reisemåter. Det kommer vi tilbake til i en artikkel i morgen.

  Vær prisbevisst i Nord-Norge

  Norske SAS gir oss følgende rute om vi skal reise fra Narvik: Narvik - Oslo - Stockholm. Det vil ta mer enn tre og en halv time å reise den veien, til en pris av 3.196 kroner som det billigste (samme betingelser som billettene fra Oslo). Men er du lur, bestiller du via svenske SAS. Da kjører du til Kiruna på et par-tre timer (drøye 17 mil). Herfra flyr du direkte til Stockholm på omkring halvannen time. Og det til 1.296 svenske kroner - eller omkring 1.080 norske.

  Pris: 3.196 NOK via Oslo, 1.080 NOK via Kiruna (funnet på sas.se). Enda lavere pris får vi oppgitt på telefon: 763 NOK er kampanjetilbud som passer med vår oppgitte reise i en bestemt uke i november.
  Tid: 3,5 timer via Oslo, 4-5 timer via Kiruna inkludert bilreisen fra Narvik.
  DU SPARER: inntil 2.433 kroner

  Bor du i nærheten av Narvik - Kiruna, kan du altså komme deg billigere til Stockholm, enn om du bor i nærheten av Oslo.

  Trøndere - kjør og spar

  Også i trøndelagstraktene kan det være lurt å sette seg på flyet fra en flyplass på andre siden av grensen. Reiser du fra Östersund tar flyturen en times tid, og du slipper med fattige 650 svenske kroner (omkring 540 norske) i det billigste tilfellet vi finner på sas.se. Det er mer enn 2.000 kroner spart i forhold til å reise via Oslo. Östersund ligger 26 mil fra Trondheim - regn med omkring fire timers kjøretid.

  Pris: 2.892 NOK via Oslo, 524 NOK via Östersund, er kampanjeprisen vi får oppgitt via SAS' norske bestillingstelefon.
  Tid: 2,5 timer via Oslo, 5 timer via Östersund.
  DU SPARER: inntil 2.368 kroner

 • Hvordan bestiller jeg via de utenlandske flyplassene?
 • Fra nord-øst via Finland

  Finnmarkinger som ikke gruer seg for å reise via Finland, satser på Ivalo som utreiseflyplass. Herfra reiser du med Finnair via Helsinki til Stockholm. Ikke så mye å spare på de tidene vi har sjekket her, men det kan muligens variere. For Øst-Finnmarks innbyggere kan det være verdt å sjekke priser hos Finnair.

  Pris: 410,55 EUR finner vi på nett. På telefon får vi en pris på 2.998 NOK med Finnair via Ivalo og Helsinki. 3.728 kroner er prisen vi finner med SAS fra Lakselv via Tromsø og Oslo.
  Tid: 5 timer i fly via Oslo, 2 timer i fly via Ivalo i tillegg til kjøretiden fra Norge til Ivalo.
  DU SPARER: 730 kroner, samt en del timer om du er heldig med hvor du bor i forhold til Ivalo, sammenlignet med Lakselv.

 • Hvordan bestille svenske reiser?
 • Skjønne Stockholm i bilder

 • Kule hoteller i Skandinavia
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer