Foto: Wikimedia
Foto: WikimediaVis mer

Harde angrep på Ryanairs hatside

Og verre ble det da Ryanair prøvde å få lagt ned I Hate Ryanair.

Hva som fikk begeret til Robert Tyler til å renne over vites ikke, men i februar 2007 laget han nettsiden ihateryanair.co.uk. Der inviterte han misfornøyde passasjerer til å fortelle sine historier.

Dette likte selvsagt Ryanairs ledelse dårlig. I lang tid prøvde de å få lagt ned nettsiden, og tilslutt klarte de det. Ikke fordi den het det den het, og publiserte klager på flyselskapet. De vant frem fordi Robert Tyler i løpet av fem måneder i 2010 hadde tjent 322 pund, rundt 3000 kroner, på sponsede lenker til selskaper som tilbyr reiseforsikring og valutaveksling. Det skriver Daily Mail.

Nominet, et britisk selskap som håndterer tvister rundt navn på nettsider, konkluderte med at det var dette, og ikke selve hatnavnet, som brøt reglene.

Jane Seager fra Nominet sa at nettsiden hadde all rett til å poste kritikk og negativ omtale av Ryanair, og at lenker til flyselskaper brukerne heller ville anbefale var ok. Men de sponsede lenkene var problematiske.

Dermed ble Tyler bedt om å betale Ryanair 322 pund i kompensasjon, og stenge nettsiden.

Hun sa imidlertid at dersom nettsiden hadde vært fullstendig fri for sponsede lenker, ville hun ikke ha dømt det slik at han måtte stenge den.

Les også: Så strenge er Ryanair på håndbagasje

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyttet hele hatsiden

Og dermed har Robert Tyler opprettet en ny nettside, ihateryanair.org, der passasjerer kan fortsette å fortelle om sine skrekkopplevelser med flyselskapet.

På nettsiden skriver han:

"Dessverre vant Lyingair tvisten på grunn av en liten teknikalitet som dreide seg om 322 pund som var inntjent gjennom sponsede lenker. Men frykt ikke, vi har allerede flyttet nettsiden til ihateryanair.org og vil fortsette å informere deg om det siste innen hvordan dette patetiske flyselskapet vil forsøke å loppe deg for penger ved hjelp av snikete skjulte kostnader, fly deg til steder som ikke er der du faktisk ønsker å dra og la deg forbli strandet der når cr*p hits the fan."

Det finnes flere nettsider som ikke skriver pent om det irske lavprisselskapet. Ryanaircampaign.org er en av dem, Ryanair Sucks en annen.

20 grunner til ikke å fly med Ryanair