Hard Rock hotel

Du trodde kanskje Hard Rock-konseptet var forbeholdt restaurantdrift? Det stemmer ikke. En av verdens mest kjente restaurantkjeder har utvidet.

Over hele verden ser du unge og gamle vandre rundt i de velkjente t-skjortene med verdens kanskje mest kopierte logo: Hard Rock Cafe. Selv på den mest bortgjemte ferieøy kan du finne t-skjorter med denne logoen og navnet på feriestedet – uansett om Caféen faktisk ligger der eller ikke. Men det du kanskje ikke visste er at du også kan finne Hard Rock Hotel…

Rockeboer

Utsikt over stripen i Vegas. Vis mer

Du kan altså ta ett steg lenger enn å spise hardrocka mat. To steder i verden kan skryte på seg hoteller med det velkjente navnet, og neste år åpner ett til.

Las Vegas er selvsagt stedet for det aller første hotellet i denne lille kjeden. I mars 1995 åpnet det i neonlysenes hovedstad. Her tilbys det selvsagt ikke bare hotellrom, men også kasino, konsertlokale, ”beach-club” (midt i Nevada-ørkenen) og selvsagt de uunngåelige rockeregaliene. Musikk er det overalt – som navnet tilsier. Til og med under vann!

- Image har det selvsagt, men hotellet er ikke stort annerledes enn andre i denne byen, forteller Bernhard Steen som har bodd på Las Vegas hotellet.

(Nå skal det imidlertid nevnes at hoteller i Las Vegas neppe er helt som hoteller i andre byer i verden…)

Men for gamle rockere er det et absolutt valg likevel. Dette er selvsagt stedet for Rolling Stones og andre store stjerner, når de skulle finne på å ta turen innom gamblingens hovedstad. Hotellet har egen konsertscene, The Joint, med underholdning og musikk året rundt.

På Australiernes Mallorca

Det rockes på Bali også... Vis mer

Det andre hotellet i kjeden finner du ikke i Los Angeles, London eller New York. Det ligger av alle steder på Bali. Dette er riktignok en øy kjent for å ha meget flotte hoteller. Men likevel er det et langt sprang fra superamerikanske Las Vegas til Australiernes fremste feriemål – Indonesia og Bali.

Hotellet åpnet våren 98 og ligger i Balis fremste turistmølle – Kuta. Parolen er ”Rest, relax & rock”. Ikke bare rock, faktisk. Rommene er sortert etter seks musikalske stiler: Selvsagt Rock’n’Roll, men også Blues, Jazz, Psychedelic, Alternative og Pop.

Av de umusikalske attraksjonene kan nevnes et digert basseng med ekte sandbunn (!), og muligheten for å leie en Harley-sykkel for å cruise rundt øya… Hotellet har en motorsykkelstall med 20 store Harley Davidson – du kan leie for å kjøre selv, eller med sjåfør.

Siste tilskudd

Hos Universal Studios i Orlando bygges det nyeste Hard Rock-hotellet midt inne i det som nå utvikler seg til et stort underholdningssenter. Hotellet skal etter planen åpne i begynnelsen av neste år, og de tar allerede nå imot reservasjoner for januar 2001. Hotellet skal være egnet for bevegelseshemmede, med rullstoltilgang til alle restauranter og 36 tilpassede rom.

Vil du vite mer om hotellene kan du sjekke Hard Rocks egne sider.

Reiselyst?

Det er ikke nødvendig å bo på konseptbaserte luksushoteller for å ha en fin ferie. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive dine egne reisebrev.