Hard konkurranse på nettreiser

Det siste året har byråene på nett poppet opp som paddehatter. Konkurransen om nettreisekundene hardner til.

Dette året har reiser virkelig tatt av på internettmarkedet i Norge. Nye reisebyråer og bestillingssystemer dukker opp raskere enn vi kan si bestill, og som forbruker har du nå en horde av byråer å forholde deg til. Dette på et marked som for ett par år nesten var ikke-eksisterende her hjemme.

TV-selskap

TV2-eide GOTOGATE varslet lansering i sommer, men er først nå på nett med sin reisesatsning. Ambisjonene er store. Selskapet med administrerende direktør Erik Hovden i spissen, annonserer at de innen to år skal bli den største reiseaktøren på Internett i Norge. Videre går veien ut i hele Skandinavia. Selskapet fokuserer på å presentere fyldig innhold med både artikler og bilder fra destinasjonene de selger reiser til. De skreddersyr nettsidene etter dine interesser, men for å få til dette kreves det at du registrerer deg først. Faktisk må du bli medlem også for å sjekke priser og bestille reiser.

Reisebakeri

Mindre kjent for de fleste er nok TravelBakery. Selskapet har i tillegg til sitt ferske nettsted, også to reisebyråer – av alle steder på Lørenskog og Jessheim. Også dette selskapet annonserer lansering i Norge først, før resten av Skandinavia står for tur. Vår lille tur innom bakeriet viser at det i alle fall er svært lett å finne frem til billige flyreiser. Ingen medlemsregistrering er nødvendig.

Varehuset

En tredje aktør på vei inn i nettreisebransjen er varehuset Smartclub. De har en del informasjon om storbyreiser på sitt nettsted nå, og varsler sommerkatalog med charterreiser som skal være tilgjengelig før jul. Foreløpig kan du ikke bestille disse reisene på nettet. Du må ringe et spesielt telefonnummer, sende e-post eller ta turen innom Smartclubs butikklokaler i Oslo, Trondheim eller Råde. Her snakker vi om meget enkle nettsider og et begrenset tilbud, men med for deg som allerede er medlem av Smartclub er det i alle fall rabatter å hente.

Vil du vite mer om reisebyråer på nett kan du lese vår test fra september.

Billige reiser

Du trenger ikke gå ut av DinSide for å finne oversikt over billige reiser. Med vårt restplassøk finner du oppdaterte priser fra store charteroperatører både i Norge, Sverige og Danmark. Er du usikker på hvor ferden skal gå, kan du se lesernes tips og vurderinger i reiseguden. Her kan du også selv legge inn vurderinger og reiseberetninger.