b>UNIK HALE:</b> Tirsdag 20. desember landet årets siste flyleveranse, LN-DYW, på Gardermoen etter en ni og en halv times flytur direkte fra Seattle. Halen ble foliert samme dag og her ser du resultatet. Thorbjørn Egner er mannen du skal se etter.		 Foto: Kristin Steinsdottir Lillerud
b>UNIK HALE: Tirsdag 20. desember landet årets siste flyleveranse, LN-DYW, på Gardermoen etter en ni og en halv times flytur direkte fra Seattle. Halen ble foliert samme dag og her ser du resultatet. Thorbjørn Egner er mannen du skal se etter. Foto: Kristin Steinsdottir Lillerud Vis mer

Har Thorbjørn Egner på halen

Norwegian har fått nytt jubileumsfly fra Boeing. Se etter dette merket.

Legg merke til halen på flyet neste gang du skal reise med Norwegian. Dersom du ser bilde av forfatteren Thorbjørn Egner, kan du nemlig være helt sikker på at du reiser med flyselskapets jubileumsfly.

I tillegg til å ha en unik hale, er også Egner-flyet utstyrt med det nye Dreamliner- interiøret Boeing SKY.

– Flyet settes i ordinær rutetrafikk i løpet av de nærmeste dagene, forteller Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

NYTT OG BEDRE FOR PASSASJERENE: Flyene som har Dreamliner-interiøret Boeing SKY, skal avgi mindre støy, ha større hattehyller og bedre beinplass. Foto: Norwegian
NYTT OG BEDRE FOR PASSASJERENE: Flyene som har Dreamliner-interiøret Boeing SKY, skal avgi mindre støy, ha større hattehyller og bedre beinplass. Foto: Norwegian Vis mer

Slik ser Egner-flyet ut innvendig:

Har 100 års jubileum

Men hva skal egentlig til for å bli avbildet på Norwegians hale?

– For å havne på Norwegian-halen må du ha ha sprengt grenser og utfordret det etablerte. Til neste år feires det at det er 100 år siden Egner ble født, og da var det naturlig for oss å markere det med å gi han en plass på halen på vårt splitter nye fly, avslører Sandaker-Nielsen.


Jubileumsflyet har Norwegian overtatt av Boeing fordi de er selskapets kunde nummer 200. Flyet landet på Gardermoen tirsdag denne uken og er Norwegians siste flyleveranse for i år.

– Det er hyggelig å være Boeings jubileumskunde, og ekstra hyggelig er det å markere noe som passasjerene våre får glede av hver dag. Med det nye Dreamliner-interiøret har våre passasjerer fått en helt ny og bedre reiseopplevelse. Ferske undersøkelser viser også at det nye interiøret øker kundetilfredsheten ytterligere, noe som også er et konkurransefortrinn for selskapet, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>> Her ser du SAS og Norwegians nye fly

Prioriterer nye fly

I løpet av 2011 har Norwegian faset inn 16 fabrikknye Boeing 737-800-fly med Dreamliner-interiør. Neste år venter flyselskapet 13 nye fly. Totalt har Norwegian 18 fly med Dreamliner-interiøret Boeing SKY, som skal avgi mindre støy, ha større hattehyller og bedre beinplass.

I løpet av 2012 skal også SAS få nye seter til sine kortdistansefly. De nye setene fra Recaro skal ha bedre komfort og gi større beinplass for passasjerene. Setene er også mindre enn før.

Norwegian-sjefen legger ikke skjul på at han synes nye fly er den eneste miljøvennlige løsningen.

– Kjør de gamle flyene på dynga, sa Kjos i november på NHO Luftfarts miljøkonferanse.

Kjos var selv ikke til stede på konferansen, men hadde på forhånd laget en video hvor han fortalte hvordan Norwegian mener at vi kan fly smartere.

– Du må ha nye fly! Vi har faset ut de gamle flyene våre. De nye bruker mye mindre drivstoff, sa Kjos bestemt. Se videoen her (ekstern lenke)