Pixon 12 er en multimediemaskin i mobilformat, med 12 megapikslers kamera. Foto: Samsung
Pixon 12 er en multimediemaskin i mobilformat, med 12 megapikslers kamera. Foto: SamsungVis mer

Har du vunnet denne mobiltelefonen?

Ukens mobilpremie er verdt mer enn 5.000 kroner.

Dette er den siste runden med mobilkonkurranser i denne omgangen. Og det ble også den runden med de mest kreative bidragene, da innsenderne måtte bidra med sin drømmefunksjon til mobilen.

Vi tipper mange mobilprodusenter ville betalt godt for et innblikk i denne idélisten, men vi nøyer oss nå med å gi noen få eksempler, og også selvsagt kåre vinneren av premien, en Samsung Pixon 12.

 • En app som forteller meg hvorfor samboer/ektefelle er sur, så slipper man å spørre og mase seg frem til et svar hver gang! (Juryens tips: Om du har både samboer og ektefelle, så kan svaret ligge allerede her ...)
 • Ønsker meg en telefon med røykvarsler. Er mye ute og reiser, og savner en reiserøykvarsler. (Juryens kommentar: En absolutt ja-funksjon, om ikke så veldig original. Og mens du venter, sjekk denne reiserøykvarsleren)
 • Støvsuger for navlelo skulle vært godt! (Juryens kommentar: Her er det ikke mangel på originalitet, men det spørs om det kommersielle potensialet er så mye å skryte av.)
 • Tenk så fint om mobiltelefonen hadde en app som gjorde at man kunne skifte trafikklyset fra rødt til grønt når man kom kjørende :-) (Juryens kommentar: Ja, tenk om ... )
 • Snakk ivei - vi skriver for deg. Tale til tegn sender din beskjed som SMS. (Juryens kommentar: Ikke nok med at vi skal slite med T9 - vi tør ikke engang tenke på feilpotensialet i denne funksjonen.)
 • En app som gir oversikt over hvilke navn og tlf.nr. de som er i f.eks 20 meters radius har. Greit å ha på møte om man skal utveksle kontaktinformasjon. Som tillegg kan det være en direktemeldingstjeneste som popper opp på skjermen til valgte mottaker. (Juryens kommentar: Vi aner helt nye muligheter på sjekke-markedet!)
 • Skifter design etter hvilket humør du er i. Er du sint er også telefonen din det! (Juryens kommentar: Hvordan ser en sint telefon ut? Og hva med ringelyden?)
 • Jeg skulle ønske min mobil var utstyrt med en "panikknapp" som fikk den til å ringe. På den måten kunne jeg snike meg unna lange/ubehagelige konfrontasjoner. (Juryens kommentar: Unektelig en drøm.)
 • Luftkvalitetsmåler,er det sunt å puste inn luften der du måtte befinne deg? (Juryens kommentar: Bare pass på å holde den unna egen dårlig ånde!)
 • Drømme-funksjon vil være en stemmefordreier. Kunne spille inn lyden av noens stemme eller laste ned nye. Hvem vil vel ikke høres ut som Arnold Schwarzenegger? (Juryens kommentar: En drøm for pengeutpressere og terrorister.)
 • At man kan holde telefonen mot panna og få diagnostisert feber og hva som feiler en (feks svineinfluensa). Perfekt for foreldre med små barn. (Juryens kommentar: Svært tidsriktig.)
 • Et program som svigermor kan få hjelp av slik at hun slipper i ringe meg hver gang hun skal ha mobilen på lydløs eller sende en sms. (Juryens kommentar: For husfredens skyld skal vi la være å kåre denne til vinner.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og her er vinneren!

 • En telefon med innebygd rotesensor med påfølgende ryddepåminnelse, og den skal kunne lenkes fast i barn og ektemenn.

Juryen gratulerer Merete Kristine Nilssen fra Evenskjer for dette bidraget som bare føltes veldig riktig en fredag ettermiddag i passe stressavstand fra jul!

Sjekk også denne listen over 10 mobilegenskaper DinSide savner ....

Forrige ukevinner

Forrige uke ga vi bort en Samsung Omnia HD, som i utsalg koster omkring 6.000 kroner. Omnia HD er den første mobilen som filmer i HD, og med den store lyssterke OLED-skjermen er den også en fornøyelse å se videofilmer på.

Skjermen har selvsagt touchfunksjon, og vi ga Omnia HD god kritikk da vi testet den.

Temaet for den konkurransen var trist bildekvalitet, der vi ønsket oss dårlige MMS-bilder med gode begrunnelser til hvorfor akkurat DU skulle vinne en ny mobil.

Nær 200 bidrag kom inn denne uken, i en konkurranse som selvsagt ekskluderte ganske mange som faktisk har gode mobilkameraer.

Nedenfor ser du deltakerne - med vinnerbildet til sist. Nummeret vinnerbildet kom fra, er registrert på Kai Rune Skår fra Ulsteinvik - vi gratulerer!

Denne var nær seier: - Kan jo ikke sende sånne dårlige bilder til gamle besteforeldre som allerede ser dårlig.
Ingen premie her heller, dessverre: - Dinosaurene er fortid, Samsung Omnia HD er framtidens mobil!
Dårlig, men ikke dårlig nok: - Dette kunne vært et knallbilde... Omnia HD hadde nok ikke skuffet! Må bare ha det!!!
Artig, men ikke helt i topp: - Billedkvaliteten min er så trist at jeg måtte få en venn til å lese med lupe hva konkurransen gikk ut på...
Triste saker, men ingen seier: - Min samboer lurte på om det var tørkede roser jeg hadde sendt henne bilde av på bursdagen.
Aj, den var herlig: - Når kvaliteten ødelegger humoren, trenger man noe bedre selv på do.
Vi falt NESTEN for denne ...: - Jeg kjøpte forlovelseringer og fridde. Men fìkk nei. Ble så sur at mobilen er nesten ubrukelig.
Men her er vinneren! - Saudehauda smakte godt, men det gjer ikkje bildekvaliteten..


Vinner i 2. runde

Vinneren kom med ett av mer enn 350 bidrag, og sikret seg en mobiltelefon av typen Samsung Jet. Den koster cirka 4.200 kroner i utsalg (prisen kan variere), og kan rett og slett beskrives som en veldig rask smarttelefon med touch-skjerm.

Deltakerne ble bedt om å beskrive sin drømmemobil ved hjelp av kun seks ord.

Her er noen av bidragene:

 • Spontanreaksjon fra venner: Vil ha den!
 • En mobil som gjør kona misunnelig
 • Samsung Jet som koster en SMS
 • Kjapp på fingeren, langsom til laderen
 • Drømmemobilen gjør alle andre dingser overflødige

Men vinneren ble denne:

 • Beist på innsiden, skjønnhet på utsiden

Innsenderen er Per-Erik Joakim Nilsson fra Lørenskog.

Og disse vant første runde

I første runde svarte mer enn 350 riktig på vår konkurranse der to personer kunne vinne hver sin mobiltelefon av typen Samsung Beat DJ. Mobilen koster i utsalg omkring 3.100 kroner (prisene kan variere), og har fokus på musikk-egenskaper.

De to første vinnerne:
May Nilsen fra Oslo
Joachim Nilsen fra Oslo


VI GRATULERER VINNERNE, og takker alle andre for stor deltakelse til nå.