Har do sett på maken?

Nettside har samlet bilder av toaletter fra hele verden, men sliter litt med norsken ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kom over nettsiden Worldtoilet.info ved en tilfeldighet. Det viste seg å være en japansk nettside der brukerne (av toalettene og nettsiden) sender inn bilder av toaletter de kommer over når de er ute og reiser.

Siden er meget informativ, og forklarer hvordan man renser etter seg (både selve toalettet og baken). "After you do it, how to clean up your anus", som de selv forklarer på nettsiden.

Norge er med

Å gå på do i fremmede land kan være en kuriøs opplevelse. Foto: Haroldo Sena
Å gå på do i fremmede land kan være en kuriøs opplevelse. Foto: Haroldo Sena Vis mer


Kanskje mest nyttig, er imidlertid at du får vite hvordan du spør etter toalettet i de 52 landene som er med i oversikten. Og ja, Norge er representert, med et fotografi - av urinalet på Grand Café. Og det heter visst "Vorer toalettet?"
på norsk.

Verdens dasser i bilder

Utilgjengelige urinaler

Webmaster har kommentert en rekke av bildene, og det har også noen av innsenderne gjort. Det virker som om én av tingene som opptar japanerne når det gjelder toaletter i utlandet, er hvor høyt urinalet sitter på veggen. De finner nemlig ofte at i vestlige land er urinalene plassert så høyt at de kortvokste japanerne har problemer med å late vannet.

Sett deg på huk, og sikt godt

Vi visste på forhånd at det i Asia er vanlig med såkalte "squatting toilets", altså gulvtoalett du rett og slett setter deg på huk over. Er det ikke vanskelig å treffe, lurer vi?

Det forekommer ingen kommentarer på dette, men vi undrer hva asiatere synes om vår stil, der vi plasserer skinka på samme toalettsete som personen før har sittet, før vi gjør vårt fornødne. De som pleier å stå i hockey på offentlige toalett, har kanskje ingen problemer med å bruke gulvtoalettene i Asia. Men hva hvis man er gammel og skranten? Det krever sine lårmuskler å sitte på huk - og ikke minst å komme seg opp igjen, uten gufne uhell.

Kilde: WorldToilet.info

Verdens dasser i bilder


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!