Hannover


Fakta om byen:


Innbyggertall: 520.000.
Fotballstadion: AWD Arena, med 39.297 sitteplasser.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


Hagene i Herrenhäuser, Det nye rådhus og Schützenfest (folkefest) er de største attraksjonene her. Årets Schützenfest går av stabelen 30. juni til 19. juli 2006.

Det nye rådhus

Det er ikke mye som minner om "nytt rådhus" ved dette erverdioge byggverket. Det minner kanskje mest om en etterlevning fra historiske tider, men sannheten er at det ble innviet så sent som i 1913. Rådhuset benyttes i det daglige virke av borgermesteren, og det er her han tar imo offisielle gjester. Men det er åpent også for turister og andre nysgjerrige, som vil titte inn på for eksempel den 100 meter høye kuppelen i rådhushallen, eller som vil spise i bistroen "Der Gartensaal".

Adresse: Trammplatz 2, Hannover.

Herrenhäuser Gärten

Her kan du slappe av i en av Tysklands flotteste og største barokkhager, og her er friluftsteater, fontener, vannkaskader, statuer, grotter og slott. Her er også forskjellige plantehus og Europas største orkidésamling.

Adresse: Herrenhäuser Straße 4, Hannover.
På nett: Herrenhäuser Gärten

Schützenfest

Tidagers folkefest som er hannoverbefolkningens "femte årstid". Her er ølhager, partytelt og masse andre attraksjoner som seg en tysk folkefest seg hør og bør.

På nett: Schützenfest Hannover