Håndbagasjetrøbbel

Han måtte sjekke inn håndbagasjen, og ble frastjålet pass og kredittkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tung håndbagasje er ikke så lurt. Det fikk mannen som reiste til Kreta erfare.

For mange kilo

Er håndbagasjen for stor, risikerer du at den må sjekkes inn.
Illustrasjonsfoto
Er håndbagasjen for stor, risikerer du at den må sjekkes inn.
Illustrasjonsfoto Vis mer

Mannen fikk ved innsjekking beskjed om at håndbagasjen på 6,7 kilo var for tung. Selskapets representant sendte den som reisegods, mot klagerens protester. Klager oppbevarte både hjertemedisiner, feriepenger og pass i vesken, som var uten lås. Ved ankomst til Kreta, viste det seg at penger og kredittkort var stjålet fra vesken. Klager mener flyselskapet eller Ving må dekke tapet han ble påført.

Ving sier at bagasje som ikke holdes innfor rammene av hva som er tillatt som håndbagasje, må sjekkes inn. I slike tilfeller vil gjesten få anledning til å pakke om bagasjen ved skranken for å ta ut nødvendig utstyr og verdisaker. Selskapet etterkommer ikke klagerens krav om erstatning.

Ble rutinene fulgt?

I henhold til opplysninger i Vings katalog, er det klart at mannens håndbagasje var for tung. Selv om flere reiser sammen, skal ikke det enkelte kolli overskride størrelsene som er fastlagt både i mål og vekt. Turoperatør og flyselskap har redegjort for rutinene i tilfeller der håndbagasje ikke tilfredsstiller kravene, og rutinene virker greie ifølge Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. Spørsmålet i denne saken er om disse rutinene er fulgt. I dette tilfellet står det påstand mot påstand, og nemnda finner at opplysningene ikke er tilstrekkelige til å komme med en uttalelse. Det betyr i praksis at mannen ikke blir tilkjent erstatning.

Andre klagesaker

Hva kan du klage på, og hva gir rett på prisavslag eller erstatning? Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler hvert år mer enn 300 klagesaker knyttet til charterreiser. Her kan du lese mer om dine rettigheter.

Her finner du flere klagesaker.

  • De dummeste klagene kan du lese her.
  • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.