Han skjønte at noe var galt

Rapporterte om bensinlekkasje fra vingen da flyet var i lufta.

Sersjant Bachelda måtte filme drivstofflekkasjen fra flyvingen før han ble tatt seriøst. Foto: Sersjant Bartek Bachelda
Sersjant Bachelda måtte filme drivstofflekkasjen fra flyvingen før han ble tatt seriøst. Foto: Sersjant Bartek Bachelda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske sersjanten Bartek Bachleda er blitt en helt i USA etter at han reddet et passasjerfly med 300 passasjerer fra flystyrt i forrige uke.

Sersjant Bachleda var selv passasjer ombord ruteflyet som tok av fra Chicago i retning Narita i Japan. Da flyet tok av fra Chicago, oppdaget han at det lakk bensin fra den ene vingen, skriver U.S. Air Force på sin hjemmeside.

Sersjant Bachleda fulgte en stund med på lekkasjen, for å forsikre seg om at det faktisk var bensin han så renne ut av vingen. Så kontaktet han en av flyvertinnene og fortalte henne om problemet.

Flyvertinnen tok ikke henvendelsen seriøs, og først tenkte sersjant Bachelda at han ikke ville være frekk. Men så filmet han lekkasjen med mobilkameraet sitt, og kontaktet flyvertinnen igjen.

- Ma'am, dette er et nødstilfelle, jeg er sersjant i U.S. Air Force. Du må informere kapteinen før vi fly inn over Stillehavet, fortalte han henne.

Mistet 2.700 kg drivstoff i timen

Denne gangen tok hun ham seriøst, og gikk for å si fra til flykapteinen. Han kom for å se på lekkasjen og videoen sersjanten hadde tatt opp. Den forklarte hvorfor flyet mistet 2.700 kg drivstoff i timen, noe kapteinen hadde stusset over.

Flyet ble deretter omdirigert og landet trygt i San Francisco.

Kapteinen takket i ettertid sersjant Bachelda for at han sa ifra, og fortalte at flyet aldri ville kommet frem til Japan dersom han ikke hadde slått alarm.