Fernando Martinez og kona serverer meksikansk bondekost til seks dollar. Foto: Vendy Awards
Fernando Martinez og kona serverer meksikansk bondekost til seks dollar. Foto: Vendy AwardsVis mer

Han lager New Yorks beste gatemat

Vant over Michelinkokk...

New York er en smeltedigel. Her bor folk fra alle verdenshjørner i fred og fordragelighet, og gleder seg over hvordan det kulturelle mangfoldet gjør byen ekstra spennende.

Mat er som kjent en viktig del av kulturen. I New York kan du smake mat fra hele verden. Det er særlig gatekjøkkenmaten som gir folk muligheten til å fråtse i matkultur fra fjerne strøk. Gatekjøkkenene er en viktig del av New Yorks bybilde, og dermed er det vel ingen overraskelse at det finnes en egen pris som hvert år deles ut til det beste gatekjøkkenet.

Glad i pizza? Bli med på guidet pizza tour i New York

I år var det et meksikansk ektepar som stakk av med den gjeve prisen - og det foran et gatekjøkken som eies av en michelinkokk, som tidligere har jobbet på det som regnes som verdens beste restaurant, El Bulli utenfor Barcelona, skriver Guardian.co.uk.

Fernando og Yolanda Martinez rullende gatekjøkken heter Country Boys, og pleier å holde til ved Red Hook ballfield i Brooklyn. Her står folk etter sigende gjerne i halvtimeslange køer for å få en smak av ekteparets meksikanske bondekost, som ikke koster mer enn rundt seks dollar.

Dermed slo han kokken Will Goldfarbs relativt nye gatekjøkken Picknick Smoked Truck. Goldfarbs har som nevnt jobbet i verdens beste restaurant, El Bulli.

Artikkelen fortsetter under annonsenDette er Europas ti beste restauranter

Country Boys' meksikanske menyfavoritt er huarache, en åpen tortilla fylt med svinekjøtt, grønnsaker, ost og limejuice. Maten er fersklaget i vognen, og oppskriftene kommer fra den meksikanske landsbygda.

Andre gatekjøkken som utmerket seg i årets Vendy Awards var Meru Sikders Biryani Cart, som serverer indisk mat, Oleg Boss og Jared Greenhouses Schnitzel and Things, som serverer østerriksk mat, og King of Falafel som serverer mat fra midtøsten.