Foto: Rob Keaton
Foto: Rob Keaton Vis mer

Han er en legende i surfesporten

Kelly Slater leker med havets krefter, og ble nettopp verdensmester for tiende gang.

Publisert
Sist oppdatert

Surfing er ingen stor sport i Norge, men det finnes allikevel en del som driver med denne aktiviteten. Og de har faktisk veldig gode muligheter, for flere steder langs kysten vår er forholdene veldig bra for surfing. Problemet er selvsagt bare at det er ganske kaldt i vannet ...

Men det hindrer ikke de ivrigste og beste. Internasjonale surfere reiser gjerne til Norge for å bryne seg mot naturkreftene. Vi har tidligere vist en surfevideo fra Nord-Norge. En gruppe surfere utfordrer smerteterskelen ved å surfe i vinterkaldt vann.

Les mer og se den spektakulære videoen her

Også Stadlandet er kjent for sine gode surfemuligheter. Se bilder og les mer i vår reisereportasje Hang loose på Stad.

Kjempebølgene på North Shore

Omgivelsene er fantastiske og bølgene store, men det er nok ikke Norge som er den beste surfedestinasjonen. Oahu i Hawaii regnes for å være det beste stedet å surfe. Ved North Shore kommer kjempebølgene på rekke og rad, og det er her de største konkurransene i surfing arrangeres.

En av hovedpersonene under disse konkurransene er Kelly Slater. Han regnes for å være en av verdens beste surfere, og da han ble kåret til verdensmester for tiende gang i år, slo han rekorden i surfesporten.

Se video fra verdensmesterskapet som ble avholdt i Puerto Rico i begynnelsen av november:En gammel ringrev

38 år gamle Kelly Slater har drevet med surfing i mange år. Under ser du to videoer som viser ham i forskjellige surfekonkurranser i årene som har gått. (Merk at den første videoen bare har lyd i deler av seg.)Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer