Hammamet


Hammamet betyr badene på arabisk. Byen er Tunisias mest travle feriested, med bløte sandstrender som kurver seg nedover kysten. Hammamet ligger cirka en times kjøring fra hovedstaden Tunis, og 1,5 timers kjøretur fra flyplassen i Monastir - hvor de fleste charterrutene lander.

Hammamet


Ute på det knallblå Middelhavet vil du se store sjørøverskip som seiler småturer opp og ned kysten med turister om bord. Vannet i Hammamet skal etter sigende være blåere enn noe annet sted i Middelhavet. Grunnen til dette er at havstrømningene i denne delen av vannmassivet gir en større utbytting av vann enn andre steder - derfor de reneste bademulighetene. DinSide Reise kan skrive under på at vannet er utrolig klart og deilig, uten å gå for mye inn på den biologiske bakgrunnen.

Byen er oversiktlig, men forholdsvis utstrakt. Lengst nord finner du det "gamle" Hammamet, eller Hammamet Sul. 15 minutters kjøretur lengre sør, kommer du til hotellhimmelen, Yasmin Hammamet. Her ligger også den moderne marinaen, som tiltrekker seg Tunisia og Europas jetsetelite. Strendene i Hammamet er den store trekkfaktoren, men aktiviteter som dykking, hesteridning og golf er også utbredt. Det ligger to golfbaner vest for byen. den beste stranden strekker seg nordover fra medinaen (Hafsids), men de andre strendene vil heller ikke skuffe deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hammamet


Hammamet er et godt utgangspunkt for deg som vil reise og se Tunis, det gamle Kartago og kunstnerbyen Sidi Bou Said.

Tilbake til hovedartikkelen...