Hamburgske fristelser

Norwegian og Germanwings starter direkteflyvninger til Hamburg fra 30. oktober. Her er ti tips til hva du kan se og gjøre i Tysklands havneby nummer én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hamburg havnepanorama. Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Hamburg havnepanorama. Foto: Hamburg Tourismus GmbH Vis mer
Avslapping i Alsterpark.
Alle foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Avslapping i Alsterpark.
Alle foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH Vis mer


Hamburg ligger ved elven Elben, og er Tysklands viktigste havn. Foruten Elben smyger også elvene Alster og Bille seg gjennom byen, i tillegg til smale kanaler og innsjøen Alster. Til sammen krever vannflatene i Hamburg rundt 8 prosent av Hamburgs areale, så her er det gode muligheter for å oppleve Hamburg fra sjøsiden. Vest for sentrum, i bydelen St Pauli, ligger red-light-district, med den beryktede Reperbahn.

>> Fra Reeperbahn til shopping, tivoli og dyreparker: Her er ti tips til ting å se og gjøre i Hamburg

>> BILDESPESIAL: Rundtur i Hamburg

Hamburg er Tysklands musikal-hovedstad nummer en, og er den storbyen i Tyskland med størst turistvekst, etter Berlin. Turisttrafikken blir sikkert ikke mindre til neste år, da Hamburg er en av flere tyske byer som skal huse fotballspillere og -interesserte i forbindelse med FIFA VM 2006.

Det er 1,73 millioner innbyggere i Hamburg, og regner man med forstedene, er innbyggertallet oppe i 2,52 millioner. Dette gjør Hamburg til Tysklands nest største by, etter Berlin som teller 3,88 millioner innbyggere, og 4,1 millioner med forsteder.

Fly billig!

Norwegian starter flyvningene til Hamburg i slutten av oktober, og prisene starter på 296 kroner. Germanwings starter 29. november, og her finner vi billetter for rundt 241 kroner én vei.

Flyplassen ligger i Fuhlsbüttel, nord for byen. Det tar cirka 35 minutter med bil fra flyplassen og inn til byen.

I forbindelse med nyheten om at både Norwegian og Germanwings starter direkteruter til Hamburg, spurte vi leserne om det frister med en storbyhelg til Hamburg. 64 prosent svarte "ja", 30 prosent svarte "nei", og fem prosent svarte "vet ikke".

>> Fra Reeperbahn til shopping, tivoli og dyreparker: Her er ti tips til ting å se og gjøre i Hamburg

>> BILDESPESIAL: Rundtur i Hamburg

Relaterte artikler

Nye flyruter: Priskrig til Hamburg
Flere artikler fra Tyskland