Hamburg


Fakta om byen:


Innbyggertall: 1,8 millioner innbyggere og Tysklands andre største by.
Fotballstadion: FIFA World Cup Stadium Hamburg med 45.000 sitteplasser.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


Hamburg havn, Reeperbahn, Hamburger Dom, St. Michaelis-kirken, Hamburg Kunsthalle, Alster (innsjø og område) og selvsagt shopping, er blant populære turistsysler i Hamburg.

Fischmarkt.Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Fischmarkt.
Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH Vis mer


Hamburg havn

Dette er rangert som Tysklands største turistattraksjon av Travel House Media i 2005. Besøkstallet er imponerende 8 millioner mennesker. Havnen i seg selv er kanskje ikke så veldig interessant for de aller fleste, i alle fall ikke containerhavna, men Hamburger Fischmarkt er verdt å få med seg. Det finner sted hver søndag morgen fra klokken 05 (07 fra oktober til mars) til 9.30, og her er det ikke bare fisk å få - selv om det også står på menyen! Cirka 700 salgsboder på 21.000 kvadratmeter selget alt fra godterier og bakverk til smykker, nytt, gammelt, brukt og antikk. Dette er populært blant turister, og trekker både de som er tidlig oppe og de som aldri helt kom seg i seng kvelden i forveien.

Markedet har historie helt tilbake til 1703, da fiskerne fikk lov til å selge hva de måtte ønske før kirketiden hver søndag morgen. Dette var et tiltak for å hjelpe fiskerne fra ruin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresse: St. Pauli Fischmarkt/Große Elbstraße.

Reeperbahn.Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Reeperbahn.
Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH Vis mer


Reeperbahn

Hit kommer 4 millioner mennesker hvert år, noe som setter forlystelsessentrumet på en tredjeplass over Tysklands største turistattraksjoner. Reeperbahn er heldigvis berømt for mer enn bare pornografiske fasiliteter. Her finner du et livlig uteliv på kveldene, og området rundt byr på verdensberømte musikaler og teaterstykker.

Adresse: Reeperbahn

Hamburger DOM.Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Hamburger DOM.
Foto: Hamburg Tourismus GmbH Foto: Hamburg Tourismus GmbH Vis mer


Hamburger Dom

Hamburger Dom tar hvert år imot 2,8 millioner besøkende, som er omtrent det samme som Riksdagen i Berlin. Vi snakker ikke om en domkirke, men om et marked. Tre ganger i året, vår sommer og vinter, braker det løst med Hamburger DOM på Heiligengeistfeld. Dette er et av de største markedene i Tyskland; det er en 3,3 kilometer lang strekning med kjørende tivoliattraksjoner og boder med mat, søtsaker og annen moro. Markedet tilpasser attraksjonene noe etter sesong; sommerstid er det egen westernby, og på vintermarkedet er det adventsmagi og gjøglere i middelalderkostymer i en spesiell juleverden. Markedet holder koken én måned av gangen, de tre gangene i året det arrangeres.

Adresse: Heiligengeistfeld
På nett: Hamburger DOM