Hamburg eller Helsinki?

Juleshopping og førjulsguide til Hamburg og Helsinki.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hamburg

Eksklusive moteforretninger, stormagasin og kjøpesentre. Gågaten Spitalerstrasse har et variert utvalg av butikker, og den nærliggende Mönckebergstrasse er Hamburgs ultimate handlegate, visstnok med det største salgsvolumet i Nord-Europa. For designervarer bør du ta turen til Neuer Wall: Her finner du Armani, Jil Sander, Cartier og Louis Vuitton, blant annet. For den mer spesielle gaven til intime bekjentskaper er muligens Reeperbahn stedet ...

Andre juleopplevelser:
Gløgg, søtsaker og håndverk på et av Hamburgs julemarkeder. Alle arrangeres i perioden 22/11 til 23/12:

Det Hanseatiske julemarked på Gänsemarkt tilbyr lokale kuriositeter og originale gaveideer. Daglig 1030-2030.

Det klassiske Hamburg julemarked er mer strømlinjeformet. Du finner det mellom Gerhart-Hauptmann-Platz, St. Peri kirken og Spirtalerstrasse. Daglig 1030-2030.

Historisk julemarked, ved byens rådhus. Her er blant annet kunsthåndverk, trehåndverk og keramikk. Daglig fra 11-21.

Fakta:
Tysklands nest største by, med cirka 1,7 millioner innbyggere. SAS og Lufthansa flyr direkte Oslo-Hamburg. Dessuten kan du ta buss hit, og reise hit med båt via Kiel.

 • Her er prisene:
  Billigst til Hamburg - fra 1.050 kroner.
 • Eksterne lenker:

 • Tysklands turistinformasjon
 • Hamburg turistinformasjon
 • Helsinki

  Regnet av mange som en kommende trendby. Finnenes sans for design kombinert med det lett eksotiske østlige preget, kan kanskje sette en spiss på juleforberedelsene. Esplanadi og Aleksanterinkatu er områdene med flest store varemagasin og shoppingsentre. Jakter du på antikviteter besøker du Marinkatu. Ny design finner du lettest i Rödbergen, se etter de svenske gatenavnene Fredriksgatan, Annegatan, Högbergsgatan och Nylandsgatan. Julemesser får du med deg i Gamla Hamnen (4.-8 desember), Esplanadparken (9.-22. desember) og i det gamle studenthuset (12.-23. desember.).

  Fakta:
  Helsinki eller Helsingfors er Finlands hovedstad. Merk at gateskiltene er på både svensk og finsk, og at hele syv prosent av innbyggerne i Helsinki har svensk som morsmål. I tillegg lærer man svensk på skolen, så du bør klare deg ganske bra med forsvensket norsk her. Til Helsinki flyr du med Finnair eller SAS. Vil du bile, går det ferger fra Sverige.

 • Her er prisene:
  Helsinki spesielt fristende fra Finnmark - reis fra Ivalo for 1.945.
 • Om Helsinki på DinSide:

 • Heftig i Helsinki
 • Ekstern lenke:

 • Helsinkis turistinformasjon
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer