Halvparten av Norwegians fly får WiFi

Sjansene for at du kan surfe på flyet øker stadig.

LETTERE Å SURFE I HIMMELEN: Over halvparten av Norwegians fly vil kunne tilby internett til passasjerene innen året er omme. Foto: Per Ervland
LETTERE Å SURFE I HIMMELEN: Over halvparten av Norwegians fly vil kunne tilby internett til passasjerene innen året er omme. Foto: Per ErvlandVis mer

– Vi opplever stor suksess med vårt bredbånd om bord, og opplever stor passasjervekst på typiske WiFi-ruter. Opprinnelig var planen at vi skulle ha 21 fly med WiFi innen utgangen av året, men nå øker vi installasjonstakten, slik at mellom 30 og 33 fly vil ha WiFi innen utgangen av året, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

Totalt har 12 av Norwegians fly WiFi per dags dato. Flyselskapet har totalt 59 fly, noe som innebærer at over halvparten av flyene vil ha internett innen årsskiftet. Tirsdag 8. februar 2011 lanserte Norwegian bredbånd på to av flyene sine.

– Dette er et kjempeløft og for passasjerene betyr det at sjansen for at de kan surfe om bord på Norwegian sine fly er over 50 prosent, påpeker han.

Les også: Oppdaterte Facebook-status i luften

– Enorm etterspørsel

Sandaker-Nielsen forteller at responsen fra passasjerene har vært så enorm at Norwegian har sett seg nødt til å få opp farten på WiFi-installasjonene.

Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.
Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Vis mer


– Det er et stort konkurransefortrinn for oss, så det ville være dumt å ikke øke betraktelig når responsen har vært så enorm. Hvis passasjerene våre vil ha det, da skal de få det, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

Norwegians mål er å ha internett på alle fly innen 2012. Foreløpig er det gratis å surfe på internett om bord, og det kan godt være at det vil fortsette å være sånn i tiden fremover.

– Vi ser at det har et stort inntektspotensiale, men det er ikke sikkert vi kommer til å ta betalt for dette. Vi ser at WiFi er attraktivt blant reisende, og og passasjerene velger oss nettopp fordi vi har WiFi, forklarer Sandaker-Nielsen.

Hittil har Oslo-Stockholm-ruta vært hovedprioritert når det gjelder WiFi, og de kommende WiFi-flyene vil gå først og fremst til forretningsdestinasjoner og innenriks.

Allerede når du bestiller flybilletten din på nettet skal du få beskjed om det er WiFi om bord. I sms-varselet, som blir sendt ut to timer før, står det om det er WiFi eller ikke.

DinSide testet: Sendte e-post fra himmelen

SAS: siste kvartal i år

I mai skrev DinSide at SAS-bredbåndet er utsatt.

SAS tilbyr fortsatt ikke bredbånd, og akkurat når du kan surfe om bord deres fly, er foreløpig ikke kjent.

– Implementeringen begynner i siste kvartal dette året, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.