Halloweenfestene

Kreativiteten er enorm når Halloweenfesten starter. Flere steder i verden er det parader med ulike temaer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

New York

I New York feires Halloween på storstilt maner. I år bærer festen preg av hendelsene den 11. september, men det blir likefullt parade i Greenwich Village. I år marsjerer The Village Halloween Parade gjennom gatene for 28. gang. Arrangementskomiteen endret festplanenene i etterkant av katastrofen, og i år ble temaet Phoneix, eller Føniks på norsk.

”Hvert fem hundrede år reiser denne fuglen seg opp fra asken.” ”Den har reist gjennom Egypts, Kinas, Russlands, Arabias og Sentral-Amerikas sagn. I år bringer The Village Halloween Parade Phoenix den dit hvor den trengs mest – til New Yorks innbyggere,” står det å lese på Halloween-NYC sitt nettsted.

Er du i New York 31. oktober kan du delta i paraden ved simpelthen møte opp på Sixth Avenue mellom Spring og Dominic Streets mellom kl 1800 og 1930. Det er kostymeplikt og arrangementskomiteen oppfordrer folk om å ta i bruk kreativiteten. Alle som deltar i paraden er automatisk med i konkurransen om beste kostyme hvor prisen er et festmåltid på restaurant. Etter paraden er det Halloween-fester flere steder i byen.

Halloween eller Halloweek feires forøvrig på mangfoldig vis over hele New York. Her blir blant annet Gotham`s Gay Ghosts & Homo Haunts Tour 26. oktober, og Childrens`s Village Parade 31. oktober.

 • VampireNigthly.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Irland

  Halloween Storytelling Festival går fra 25. til 29. oktober i Loug Gur, Coutny Limerick i Irland. De vanlige Halloween-spøkelsene blir supplert av drevne historiefortellere som får ungene til å gå i spinn av fryd.
  (Mer info: tlf.: +353 (0) 1 602 4100 eller Det irske turisrådet)

  Oslo

  I Oslo blir det Halloween-feiring fra 20.-31. oktober på Aker Brygge. Her blir det visning av filmen Haunted Castle på IMAX Theatre og du kan også oppleve det nybyggede spøkelseshuset i det du går ut fra kinoen. Halloween Ball 2001 er lagt til Bryggeporten på Aker Brygge lørdag 27. oktober. Ifølge arrangørens egenreklame danser du deg gjennom natten til live musikk og lar deg underholde av kjente artister. Det blir kostymekonkurranse i flere kategorier: Hva med å bli slått til nattas mest sexy heks eller mest originale par? Resten av Aker Brygge vil også i tiden frem til 31. oktober by på Halloweenrelaterte aktiviteter som trick-or-threat-løype for barna, og turer i en Dracula-simulator (!).

 • Halloween.no
 • Men det er ikke bare Aker Brygge som steller i stand til fest på årets skumleste natt.

 • Friday's American Restaurant feirer Halloween med konkurranser, aktiviteter for barna og fest.
  (Karl Johans gate 35, 0162 Oslo, tlf.: 22 33 32 00)
 • George Pub på Quality Hotel Oppdal skal ha Halloweenparty 27. oktober. Det blir underholdning og illusjonsshow med Carl de Rome og Merete . Diskotek og karaoke. Aldersgrense 20 år.
  (O. Skasliens vei 8, 7340 Oppdal, tlf.: 72 40 07 00)
 • Den irske puben The Dubliner feirer også Halloween. Her blir kostymekonkurranse og fri adgang til dem som stiller i kostyme.
  (Rådhusgata 28, 0151 Oslo, tlf.: 22 33 70 05)
 • Tilbake til hovedartikkelen.