Ha stranden for deg selv

 Foto: Seychelles Tourism
Foto: Seychelles Tourism Vis mer


Anse Source d'Argent, Seychellene
Det finnes få strender så vakre som denne. Store granittsteiner slipt i de rareste formasjoner, hvit sand og palmesus. Stranden ligger på den lille øya La Digue, en kort båttur fra Praslin, Seychellenes nest største øy. Du må gå et stykke for å komme til stranden, men det betyr at du kanskje har den helt for deg selv. Det finnes flere hoteller og gjestehus på øya. Priser fra rundt 40 euro (cirka 350 kroner).
På nett: Seychellene

Luskentyre, Isle of Harris, Skotland
Disse strendene er valgt ut av en britisk avis, så da tar de selvsagt med en av sine hjemlige strender. Isle of Harris ligger i Outer Hebrides (Hebridene), på vestkysten av Skottland. Øya har mange flotte strender, selv om badetemperaturene kan være noe skuffende. Luskentyre er en lang strand full av gyllen sand. Hebridene har både firestjerners gjestehus og femstjerners hytter, b&bs, hoteller og campingvogner der du kan overnatte.
På nett: Visit Scotland

Det skal sies at norske strender er like fine som de skotske. I 2005 skrøt den britiske avisen the Times av en norsk strand: Norsk strand mest romantisk

Foto: Petit St Vincent
Foto: Petit St Vincent Vis mer


Petit St Vincent, The Grenadines
Tilbake i Karibia igjen. Petit St Vincent er en privat øyresort som er omkranset av hvite palmestrender. Det ligger bare 22 ferievillaer på øya, så her kan du lett finne en strandstrekke du har helt for deg selv. Resorten har plassert ut solsenger langs strendene, og det henger fruktkurver der du kan ta frukt. Trenger du service? Bare heis flagget, så kommer de hotellansatte ilende. Å bo slik er selvsagt ikke billig. Det koster fra 605 dollar (cirka 3.900 kroner) per natt per dobbeltrom, alle måltider inkludert.
På nett: St Vincent & The Grenadines og Petit St Vincent

Artikkelen fortsetter under annonsen