Guidebok rett i øret

Årets nyord i fjor, men i år kan du la reiseguiden vise vei via lyd rett i øret ditt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Reiseguide rett i øret. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Reiseguide rett i øret. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer

REISEGUIDE SOM PODCAST

Er du villig til å bytte ut guideboka i papirformat, med reiseguide i lydformat? (Avsluttet)
Ja, gjerne(37%) 55
Nei, aldri(36%) 53
Kanskje(28%) 41
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Er det døden for reiseguiden i tradisjonell form, lurte vi i fjor? Podcastingen var tidens nyord, og reiseguiding rett i øret måtte bare komme. Nå har de store og etablerte kastet seg inn i forsøkene på lydbasert reiseinformasjon. Her kan du finne flere kanaler til en annerledes form for informasjon på ferien.

Lonely Planet

Reiseguidegiganten har prøvd seg med sine travelcasts i noen måneder, og kaller det en suksess. Her finner du for eksempel Alternative Berlin etter mørkets frembrudd og Destinasjon Etiopia for å ta et par reisemessige ytterpunkter blant de 27 alternativene vi til nå finner i LPs arkiver.

Lenke: Lonely Planet Travelcast

Rough Guides

Lonely Planets argeste konkurrent på bokmarkedet presenterer sine podscrolls, og har lansert ti spise- og drikkeguider til storbyer som Barcelona, New York og London, beregnet for iPods med fargeskjerm.

Lenke: Rough Guides PodScrolls

Frommers

Frommers som også er kjent for å produsere guidebøker, har lansert en egen podcasttjeneste. Ti forskjellige podcaster å velge mellom nå, flest fra USA.

Lenke: Frommers Podcast

Independent

Den britiske avisa The Independent har også lansert egen podcast-tjeneste til de fire byene Aten, Dublin, Nice og Barcelona, i samarbeid med mobilleverandøren Vodafone.

Lenke: Independent's Travel Podcast service

Virgin

Flyselskapet Virgin Atlantic, var tidlig ute med podcasting. Her finner du informasjon om ni spennende byer/steder verden over. Cuba og Sydney er blant de utvalgte.

Lenke: Virgin Atlantics podcast destinations

Foruten disse finnes et utall reisepodcaster på nett, både fra profesjonelle aktører og amatører. Søk på podcast og travel, og du kan finne mye spennende. Har du noen favoritter? Del dine tips med andre i diskusjonsgruppen nedenfor.